2600 литра нелегален етилов алкохол иззеха служители от митническа мобилна

...
2600 литра нелегален етилов алкохол иззеха служители от митническа мобилна
Коментари Харесай

2600 литра нелегален алкохол откриха в склад в Бургас

2600 литра незаконен етилов алкохол иззеха чиновници от митническа мобилна група при инспекция в сграда, стопанисвана от юридическо лице, в бургаския квартал Долно Езерово.

 mitnica2

Проверката е осъществена на 09.08.2018 година в границите на засиления надзор против нерегламентирано произвеждане и търговия с акцизни артикули в региона на Черноморието, оповестяват от Агенция „Митници“. По време на инспекцията в постройката, стопанисвана на юридическо лице, където е регистриран и профилиран дребен обект за дестилиране или по този начин наречения „ казан“, митническите чиновници откриват в настрана от казана помещение на приземния етаж огромен брой ПВЦ бидони с съдържимост по 120 литра. Установено е, че бидоните са цялостни с жълтеникава течност с аромат на етилов алкохол, с общо количество 2600 литра. Измереното на място алкохолно наличие на продукта е 40% vol. Документи, удостоверяващи заплащането на данък за алкохола по Закона за акцизите и данъчните хранилища, не са показани.

Алкохолът е конфискуван. Взети са проби за лабораторен разбор. След излизане на резултатите от лабораторните експертизи ще бъде формирано административнонаказателно произвеждане по случая.

Около 11 000 литра незаконен алкохол е конфискуван от екипи на митнически мобилни групи при инспекциите в региона на Черноморието, които започнаха от началото на месец юли и ще продължат през целия туристически сезон.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР