2600 литра нелегален етилов алкохол иззеха служители от митническа мобилна

...
2600 литра нелегален етилов алкохол иззеха служители от митническа мобилна
Коментари Харесай

Иззеха 2600 литра нелегален етилов алкохол от юридическо лице в Бургас

2600 литра незаконен етилов алкохол иззеха чиновници от митническа мобилна група при инспекция в сграда, стопанисвана от юридическо лице, в бургаския квартал Долно Езерово.

Проверката е осъществена на 09.08.2018 година в границите на засиления надзор против нерегламентирано произвеждане и търговия с акцизни артикули в региона на Черноморието. По време на инспекцията в постройката, стопанисвана на юридическо лице, където е регистриран и профилиран дребен обект за дестилиране или по този начин наречения „ котел ", митническите чиновници откриват в настрана от казана помещение на приземния етаж огромен брой ПВЦ бидони с съдържимост по 120 литра. Установено е, че бидоните са цялостни с жълтеникава течност с аромат на етилов алкохол, с общо количество 2600 литра. Измереното на място алкохолно наличие на продукта е 40% vol. Документи, удостоверяващи заплащането на данък за алкохола по Закона за акцизите и данъчните хранилища, не са показани.

Алкохолът е конфискуван. Взети са проби за лабораторен разбор. След излизане на резултатите от лабораторните експертизи ще бъде формирано административнонаказателно произвеждане по случая.

Около 11 000 литра незаконен алкохол е конфискуван от екипи на митнически мобилни групи при инспекциите в региона на Черноморието, които започнаха от началото на месец юли и ще продължат през целия туристически сезон.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР