26 Март Смартфоните на Xiaomi в най-близкото бъдеще може да

...
26 Март Смартфоните на Xiaomi в най-близкото бъдеще може да
Коментари Харесай

Смартфоните на Xiaomi може да поскъпнат заради дефицита на чипове

26 Март
Смартфоните на Xiaomi в най-близкото бъдеще може да нарастнат. Това съобщи президентът на компанията Уанг Сян по време на конференции, в границите на която бяха показани нейните финансови резултати за последното тримесечие на 2020 година Като причина се показва световният недостиг на полупроводникови съставни елементи.

Уанг Сян акцентира, че заради актуалната обстановка разноските на производството на смарт телефони и друго съоръжение нарастват. С други думи, те ще бъдат обезщетени за сметка на купувачите, които скоро може да бъдат принудени да заплащат повече за мобилни телефони Xiaomi и Redmi.

" Честно казано, ще създадем всичко допустимо, с цел да предложим на клиентите допустимо най-хубавите цени. Но може би ще се наложи да прехвърлим част от увеличените разноски към потребителя ", уточни Сян. Не се учитнява по кое време може да се чака вероятно повишаване и какъв брой тъкмо ще се трансформират цените.

Недостигът на микросхеми е обвързван актуалната пандемия от COVID-19, която стартира в края на 2019 година от китайския град Ухан и бързо се популяризира по света. През 2020 година стотици милиони хора минаха към работа от разстояние и незабавно трябваше да оборудват своя " домакински офис " с технологии, което докара до внезапно повишение на търсенето на компютри, преносими компютри, таблети и друга електроника. В края на 2020 година производителите на чипове към този момент не бяха в положение да се оправят с увеличеното натоварване, което докара до дефицит полупроводникова продукция.

Xiamomi е компания, която е построила известност на производител на налични смарт телефони, които по своите съществени благоприятни условия не отстъпват на конкуренцията. Поскъпването може да направи продуктите на компанията по-малко забавни за евентуалните купувачи.

Редно е да се означи обаче, че от известно време Xiaomi се стреми да се отърси от тази своя известност. Сега оповестеното повишаване ще е второ за последните две години. Първото бе оповестено през март 2019 година от Лей Цзун, основен изпълнителен шеф на компанията. Тогава той в прав текст съобщи, че тя желае да се отърси от имиджа си на снабдител на евтини устройства. Все отново, ниските цени значат и по-малки маржове на облага.

Ръководителят на Xiaomi тогава акцентира още, че спомагателните доходи, получени от продажбата на смарт телефони, ще отидат най-вече за създаването и консолидираното на нови технологии в бъдещите модели. Две години по-късно изказване и последвалите нараствания на цените, Xiaomi освен не понижи предлагането на смарт телефони, само че и ускори позициите си на пазара. По данни на Gartner през четвъртото тримесечие на 2020 година компанията е трето място на международния пазар на смарт телефони с 11,3% дял по отношение на 8% година по-рано. Пред нея са единствено Samsung и Apple.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР