26-годишният Раджабпур-Мияндоаб е обвинен в убийството на германско-филипински турист на

...
26-годишният Раджабпур-Мияндоаб е обвинен в убийството на германско-филипински турист на
Коментари Харесай

Прокурорът повдигна обвинение в тероризъм за мъж, обвинен в убийството на турист близо до Айфеловата кула

26-годишният Раджабпур-Мияндоаб е упрекнат в убийството на германско-филипински екскурзиант на мост покрай Айфеловата кула в събота вечер. По това време той е бил под наблюдаване за хипотетична ислямска радикализация и е бил наказан и е излежал затвор за планувано нахлуване, което в никакъв случай не се е състояло.

Намушкването с нож провокира специфична угриженост от френските управляващи преди по-малко от година Олимпийските игри в Париж през 2024 година, чиято гала по откриването е планувана по поречието на река Сена. Освен това повдигна въпроси за това по какъв начин хората, наказани за закононарушения, свързани с тероризъм, могат да се разхождат свободно след изтърпяване на присъдите си.

Раджабпур-Мияндоаб сподели на полицията, че е угрижен за ситуацията на мюсюлманите, изключително в Афганистан и Близкия изток на фона на войната сред Израел и Хамас.

Той записа видео преди нападението, в което се закле във честност към групировката Ислямска страна и изрази поддръжка за ислямските екстремисти в раз...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР