26-годишният Анатоли Илиев от Трявна хвана за трети път Свещения

...
26-годишният Анатоли Илиев от Трявна хвана за трети път Свещения
Коментари Харесай

Анатоли Илиев от Трявна хвана кръста на Богоявление за трети път

26-годишният Анатоли Илиев от Трявна хвана за трети път Свещения кръст на днешния огромен християнски празник – Богоявление. В ледените води на р. Тревненска, през днешния ден, младежът самоуверено се хвърли напред дружно с още осем смелчаци, решили да тестват шанса си и да се преборят за кръста. Най-бърз измежду тях, обаче, беше Анатоли, който пожела най-много здраве на себе си, своите близки и на всички тревненци! 

“Богоявленският кръст го пипвам за трети път и това може единствено да ме радва! Реших да се хвърля във водите за първи път през 2017 година, с цел да тествам себе си, на какво съм кадърен и най-много за здраве! Чувството е необикновено и поисквам на всички да бъдат благословени, честити и здрави през цялата година! ” показа 26-годишният юноша и добави, че националните поверия са правилни и който извади кръста на Йордановден е здрав през цялата година!  

Представители на община Трявна зарадваха кучешкия подслон с дарена храна
Кметът на Община Трявна – госпожа Силвия Кръстева и зам.-кметът на Община Трявна – господин Марин Маринов, през вчерашния ден, посетиха приюта з...
Прочети повече
Здраве и благополучие на Анатоли пожелаха също отец Николай, отец Георги и отец Петър, които го поръсиха с китка чемшир и светена вода. Кметът на Община Трявна – госпожа Силвия Кръстева връчи парична премия на първенеца измежду младежите и го поздрави за следващия му триумф.  

“Бъди доста здрав, все по този начин убеден в себе си и продължавай в същия дух и отсега нататък! Честит празник! ” пожела на 26-годишния Анатоли кметът на Община Трявна.

Празникът и ритуалът по мятане на Свещения кръст от стоманения мост до парка зад Народно читалище “Пенчо Славейков 1871 ” в Трявна и тази година събра десетки поданици и посетители на града. Всички, те, бяха поръсени от тримата свещеници за здраве, които направиха богоявленски водосвет преди хвърлянето на кръста в студените води на р. Тревненска.  

За днешния Йордановден, още от ранни зори, бяха отслужени утринни богослужения, празнична света литургия и популярен водосвет в трите храма в Трявна – черква “Св. Георги ”, черква “Св. Архангел Михаил ” и параклис “Св. Никола ”. Заедно с десетки миряни, кметът на Община Трявна – госпожа Силвия Кръстева и зам.-кметът на Община Трявна – господин Марин Маринов възпламениха свещички и се помолиха за здраве и благоденствие в църквата “Св. Архангел Михаил ”.  

Над 40 адреса в Трявна са с сменено осветяване
От началото на ноември до момента Община Трявна е подменила уличното осветяване на над 40 адреса в жилищни квартали в Трявна и Плачковци и...
Прочети повече
“На всички нас, християните, поисквам да си пожелаем вътре в душите си по-малко боязън от това, което се случва с всички нас, всички сме боледували, всички са боледували в предишното и всички ще боледуваме несъмнено в бъдещето, тъй като това са тествания, които ни карат да станем по-силни, да се обичаме повече в резултат на тези тествания и да си оказваме помощ още повече! ” се обърна към всички вярващи отец Георги и ги поздрави във връзка днешния огромен християнски празник, след което миряните си наляха светена вода, която отнесоха в домовете си за здраве.

Още от ГАБРОВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР