26-годишната италианка Ариана Мелоне спечели наградата Артемизия за комикс, която

...
26-годишната италианка Ариана Мелоне спечели наградата Артемизия за комикс, която
Коментари Харесай

26-годишно момиче спечели наградата Артемизия за комикс

26-годишната италианка Ариана Мелоне завоюва премията " Артемизия " за комикс, която е предопределена единствено за дами, с " Джана ".

" Джана " е хроника на 70-те години на предишния век и демонстрира битката на ученичка от Болоня против консервативното общество. Ариана Мелоне е родена през 1996 година и добива известност във Франция като илюстраторка на комиксова акомодация на " Балът на лудите дами " от Виктория Мас.

 
               

Основаната през 2007 година фондация " Артемизия " присъжда шест награди за комикси, нарисувани или филмирани от дами. Датата, на която се афишират наградите - 9 януари, е годишнината от рождението на писателката и философка Симон дьо Бовоар.

Специалната премия " Артемизия " беше присъдена на финландката Еми Валве за " Гърция " - автобиография за депресията, а наградата " Свидетел " завоюва карикатуристката Коко за " Да рисувам още ". А ние сме сигурни, че всяка книга от девойки за девойки си заслужава, тъй като е израз на още една истинска позиция, която трансформира действителността в златисто-многоцветен прашец.

 
               

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР