26,7 млн. лв. за подкрепа на социалната и солидарна икономика

...
26,7 млн. лв. за подкрепа на социалната и солидарна икономика
Коментари Харесай

26,7 млн. лв. за подкрепа на социалната и солидарна икономика са предвидени по Националния план за възстановяване

26,7 млн. лева за поддръжка на обществената и солидарна стопанска система са планувани по план на Националния проект за възобновяване и резистентност.

Чрез него се цели модернизирането на минимум 100 обществени предприятия посредством въвеждане на софтуерни, хардуерни, мрежови и пласмент решения на стойност към 90 000 лв. за всяко от тях “. Това сподели заместник-министърът на труда и обществената политика Надя Клисурска при откриването на конференция „ Инвестиции за обществен резултат “, проведена от Forbes България и Reach for Change България. Сред плануваните действия по плана е построяването на цифрова платформа, която да насърчи онлайн търговията и реализацията на стоките и услугите на обществените предприятия. 

Заместник-министърът посочи, че обществените предприятия са във фокуса и на поддръжката от Европейския обществен фонд +. Надя Клисурска добави, че над 44 млн. лева са планувани за основаването на нови или развиването на към този момент съществуващи обществени предприятия по Програма „ Развитие на човешките запаси “ (2021-2027 г.) Целта на финансирането е да се основат устойчиви работни места и по-добри условия за професионално развиване в региона на обществената стопанска система. Очаква се близо 4 200 души да бъдат включени в ограничения за поощряване на общественото предприемачество.

В изявлението си заместник-министър Надя Клисурска посочи, че точно новаторските хрумвания в областта на общественото включване дават късмет за по-добър живот на децата и възрастните в неравностойно състояние. Тя обърна внимание, че обществените предприятия, вписани в регистъра на Фонд „ Социална протекция “ към Министерството на труда и обществената политика могат да получат поддръжка да показват активността си пред заинтригувани страни за бъдещи партньорства и взаимна активност. „ По този метод се оказва позитивно въздействие върху групите в неравностойно състояние, които са съществена част от заетите в обществените предприятия. Субектите на обществената и солидарна стопанска система и общественото предприемачество са значими и значими с капацитета си да приготвят с нужните умения и познания фрагменти за стандартния бизнес, да спомагат за професионалната подготовка на наетите от уязвимите групи, да основават условия за повишение на техния витален стандарт и понижаване на общественото неравноправие “, сподели заместник-министър Надя Клисурска.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР