253 соларни панела пристигнаха в бразилския град Манауш, разположен на

...
253 соларни панела пристигнаха в бразилския град Манауш, разположен на
Коментари Харесай

253 соларни панела бяха раздадени на местни жители по поречието на Амазонка

253 слънчеви панела дойдоха в бразилския град Манауш, ситуиран на брега на Рио Негро. Проектът цели да опази чистотата на дивата природа в района, като локалните да употребяват все по-малко бензин и дизел за потребностите си.

Специална доставка получиха локалните, живеещи по поречието на Рио Негро, която е приток на Амазонка. Соларни панели, с които да могат метафорично „ да влязат в 21 век “, когато развитият свят от ден на ден разчита на ВЕИ. Панелите ще бъдат раздадени на най-нуждаещите се, които живеят непретенциозно.
Дизелът и бензинът замърсяват прекомерно доста. Тези панели са по-добри за околната среда.
Ернандо, водач на племето Татуйо

Общо 253 слънчеви панела бяха доставени като мощността им ще бъде задоволителна най-малко за осветлението в селата.
За множеството общности в района туризмът е главен занаят. Слънчевата сила, обезпечаване на базовите условия, достолепието, качеството на живот, развиването на този сегмент е жизненоважно, с цел да не престават да работят.
Густаво Сампайо, президент на Амазонастур

В селото на коренното население Татуйо туристите са поканени да изживеят типичното всекидневие на локалните. Тук се описват истории на коренното население, показват се танци, организират се ритуали, направления през джунглата за разкриване на лечебни растения и животни и занаяти.
Това е доста особено място, което би трябвало да се посети, тъй като да бъдеш в джунглата, на реката, хората могат да ти описват, само че да го преживееш е доста друго, да го усетиш.
Бранка, екскурзиант

Амазония е известна като „ белите дробове “ на планетата. Усилията на еколозите да опазват биоразнообразието и чистотата по поречието на река Амазонка, се ускориха през последните години. Доставката на слънчевите панели е единствено дребна стъпка в вярната посока, настояват експертите.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР