25-годишен мъж е задържан за кражба на лотарийни билети за

...
25-годишен мъж е задържан за кражба на лотарийни билети за
Коментари Харесай

Мъж задигна лотарийни билети за над 80 бона

25-годишен мъж е арестуван за кражба на лотарийни билети за над 81 000 лева, оповестиха от ОДМВР - Плевен.

На 17 януари 2019 година във Второ районно управление (на МВР) - Плевен е получен сигнал за разрушен офис на компания в Плевен на улица "Гургулят ". Мястото неотложно е посетено от полицейски чиновници и е осъществен оглед. Установено е, че в помещението е проникнато на 17 януари посредством отрязване на железна решетка и потребление на неустановено техническо средство.

По информация на притежателя са откраднати билети на "Националната лотария " на обща стойност от 81 607 лв.. Образувано е досъдебно произвеждане. Уведомен е прокурор.

В хода на оперативно-издирвателните мероприятия и процесуално-следствени дейности са извършени разпити на очевидци пред арбитър. Назначени са експертизи. Извършени са претърсвания и изземвания, при които са открити част от инкриминираните билети, както и устройства, от които са проверявани билетите. Билетите били за разнообразни игри.

Служителите на реда са изяснили, че от тях има извоювани талони и по част от тях са получени и изплатени облаги. Всички движимости са конфискувани и материалите са докладвани на наблюдаващия прокурор. Установен е причинителят на закононарушението – 25-годишен от Плевен.

Той е притеглен в качеството на обвинен по досъдебно произвеждане. На 9 април 2019 година в с разпореждане на прокурор в районна прокуратура – Плевен мъжът е арестуван за период до 72 часа и наведен в ареста. По документиране и откриване на закононарушението са работили чиновници от Второ РУ- Плевен, Пето - районно управление (на МВР) Столична дирекция на вътрешните работи, чиновници от ГДНП и ОДМВР - Плевен.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР