25 ареста бяха извършени в Германия по подозрения за планиране

...
25 ареста бяха извършени в Германия по подозрения за планиране
Коментари Харесай

Германия предотврати опит за държавен преврат

25 ареста бяха осъществени в Германия по съмнения за обмисляне на държавен прелом, заяви BBC. Според сведенията, група от крайнодесни някогашни военни е имала желание да щурмува постройката на Народното събрание и да вземе властта.

В основата на организацията е 71-годишен мъж, към който останалите са се обръщали с купата " принц Хенрих VIII ". Според проверяващите той е един от двамата водачи, които са били арестувани по време на акцията, разпростираща се в 11 немски провинции.

Има данни, че измежду заговорниците са и членове на екстремисткото придвижване " Граждани на Райха ", което от дълго време е в полезрението на немската полиция поради набези с принуждение и расистки тайни теории. Неговите почитатели отхвърлят да признаят актуалната страна, като имат вяра, че тя е корпорация, открита от Съюзниците, спечелили Втората международна война.

Смята се, че почти 50 мъже и дами са били част от групата, която е възнамерявала да смъкна републиката и да я размени с модела на немското ръководство от 1871 година - империя, наречена Втория райх.

Като част от полицейската акция са били осъществени обиски из цялата страна, като два от арестите са направени зад граница - в Австрия и Италия, оповестява немската осведомителна организация DPA. Предстоят разпити на арестуваните.

Министърът на правораздаването Марко Бушман заяви в Twitter, че се организира огромна антитерористична интервенция, обвързвана с съмнения за идно " въоръжено нахлуване против конституционни органи ".

Планирането на преврата е почнало през ноември 2021 година, като значима роля в него са взели някогашни военни. В заговора е взел участие някогашен крайнодесен член на Бундестага, долната камара на Народното събрание, твърди ZDF. Той е бил набелязан за предстоящ министър на правораздаването. В групата са членували още хора, които са били част от демонстрациите против ограниченията за ограничение на разпространяването на ковид в страната.

Сред задържаните е и мъж, който е опитал да се свърже с представители на съветското държавно управление в търсене на поддръжка, само че няма индикации, че е получил позитивен отговор.

Според федералната прокуратура заговорниците към този момент са имали проекти по какъв начин да изземат властта. Те са вярвали, че могат да осъществят задачите си единствено с " военни средства и принуждение против държавни представители ", като са били подготвени да правят и убийства.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР