246 малки художници се включиха в конкурса за рисунка на

...
246 малки художници се включиха в конкурса за рисунка на
Коментари Харесай

246 малки художници участваха в конкурса за рисунка на асфалт в Разград

246 дребни художници се включиха в състезанието за рисунка на асфалт , който е част от фестивала „ Шарената въртележка “ и самодейността „ Дни на Европа “. Това оповестиха от пресцентъра на Община Разград.

Конкурсът се организира пред Художествената изложба „ Проф. Илия Петров “ в първи ден от отдадения на 1 юни фестивал. С пожелания към малчуганите в навечерието на празника им събитието беше намерено от заместник-кмета Добрин Добрев .

Според регламента още от в началото оповестената от уредниците от ОИЦ дата за състезанието – 9 май – бе планувано децата да бъдат разграничени в три възрастови групи – до 7 години, 1-4 клас и 5-8 клас. Те имаха 30 минути да нарисуват творбите си на тематика „ Децата на Разград рисуват Европа “. Преди да стартират да творят дребните художници получиха цветни тебешири  и фланелка или шапка с логото на уредниците от ОИЦ. Работата им бе оценена от жури в състав : специалистите от Община Разград Есин Юсеинова, Теодора Ненкова, Ралица Николова и Кольо Колев, както и специалистът в Областния информативен център /ОИЦ/ Емил Чанков.

Във всяка от възрастовите групи бяха излъчени по петима призьори : първо, втори и трето място, както и по две поощрителни награди. Наградите – принадлежности за изобразяване – на отличените връчи заместник-кметът. Ето имената на призьорите:

1 група

  • Дарена, Еляй, Михаела, Елизабет, Габриел;

2 група

  • Кристияна, Стефани, Тея, Трифон и Деница;

3 група

  • Алекса, Василена, Неслихан, Доротея и Алейна.

Най-малкият участник в състезанието бе 2-годишният Габриел , който завоюва и поощрителна премия в най-малката възрастов група.

Докато надарените художници рисуваха, техни връстници участваха в заниманията , планувани в първия ден на фестивала „ Шарената въртележка “: возеха се на влакче, въртяха се на въртележка и скачаха на батут. Всяка от атракциите е на цена по 1 лев. Те ще работят и през днешния ден, 1 юни на площад „ Независимост “.

Ето още какво чака разградските деца  навръх техния празник:

  • От 10:00 до 14:00 ч. на 1 юни на площад „ Независимост “ ще има презентации на предучилищното обучение.
  • Между 15:00 и 18:00 ч. в шатрите на площада ще бъдат подредени работилнички на съществени учебни заведения от Община Разград – ОУ „ В.Левски “, ОУ „ Н.Икономов “, ОУ „ Н.Й.Вапцаров “, СУ „ Христо Ботев “, ОУ „ Отец Паисий “, ОУ „ Ив.С.Тургенев “.
  • Между 15:00 и 18:00 ч. Центърът за работа с деца ще показа стратегия под надпис „ Игри-дискотека с ЦРД “.
  • От 17:00 ч. децата ще имат опция да гледат в залата на Общинския културен център най-новото детско зрелище на Театрално-музикален център-Разград „ Как се ражда звезда “.
  • В 18:00 ч. – на площад „ Независимост “ стартира състезанието „ Моят домакински любим “.
Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР