24 възпитаници на ППМГ „Акад. Иван Ценов“ ще заминат за

...
24 възпитаници на ППМГ „Акад. Иван Ценов“ ще заминат за
Коментари Харесай

Ученици от ПМГ във Враца ще представят България в Страсбург

24 ученици на ППМГ „ Акад. Иван Ценов “ ще заминат за френския град в средата на м. януари 2018 година, с цел да „ влязат в обувките “ на същинските евродепутати. В продължение дневно младите европейци от Враца ще вземат участие в съвещанията на разнообразни работни групи и комисии, с цел да добият действителна визия за Парламента, както и за процедурите, посредством които се гради бъдещето на обединена Европа. Отборът на ППМГ – Преслава Кузова, Илина Павлова, Мартина Маринова, Виктория Кузманова и Христиан Младенов изтегли последния, дванайсети стартов номер в надпреварата и най-трудната тематика от конспекта – първата, засягаща същността на самия Европарламент, устройството му, парламентарните групи в него и механизмите, по които институцията действа. Въпреки напрежението и проточилото се във времето съревнование те съумяха да впечатлят журито и публиката и да реализират триумф.
Програма „ Евроскола “ има за цел да предизвиква най-младите европейци да опознаят Европейския парламент, да се включат посредством симулирани съвещания в работата му и даже да гласоподават неговите резолюции. Чрез нея възпитаници от учебни заведения във всички страни членки на Европейски Съюз прекарват един ден в Европейския парламент в Страсбург, където вземат участие в симулация на неговата работа, разискват и разиграват гласоподаване по въпроси от интерес за Европейския съюз в границите на „ Младежкия европейски парламент “.
По време на своя парламентарен ден в Страсбург, към 500 европейски възпитаници вземат участие в „ съвещания на комисиите “ и в пленарни съвещания, разискват и гласоподават резолюции, като дебатите се водят главно на френски и британски език. От мига, в който дойдат в Екологичен потенциал в Страсбург, учениците престават да съставляват своето учебно заведение и стават част от многоезични работни групи, сблъскват се с многообразието на другите национални и лингвистични особености в Европейски Съюз. Чрез невероятния урок на този ден се поддържа европейското гражданско обучение и с дължимото почитание към културните и езиковите разлики сред страните членки се способства за развиването на европейско схващане.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР