24 милиона лева е възстановила Топлофикация София“ на своите потребители

...
24 милиона лева е възстановила Топлофикация София“ на своите потребители
Коментари Харесай

„Топлофикация-София“ е върнала 24 млн. лв. от намалението на цената на газа

24 милиона лв. е възстановила „ Топлофикация София “ на своите консуматори от ретроактивното понижение на цената на топлинната сила. " Към 17 август 2020 година посредством прихващане на сметките за м. юни са върнати над 10 млн. лева, а със сметките за м. юли и годишните изравнителни сметки - още 13,8 млн. лева Остават за възобновяване още 12 798 316 млн. лева, с които ще бъдат прихванати бъдещи сметки на потребителите ", оповестяват от ", съобщи БГНЕС.
Топлинните счетоводители предадоха изравнителните сметки за парно и топла вода. На тази база „ Топлофикация София “ ЕАД изготви за потребената топлинна сила за интервала 1 май 2019 година – 30 април 2020 година и те са налични на Интернет страницата на сдружението и в Центровете за обслужване на клиенти.
Предвид ретроактивното понижение на цената на топлинната сила за интервала 1 юли 2019 година - 31 март 2020 година и с оглед даване на цялостна информация на потребителите за изчислението на сметките в известията към общите фактури на потребителите са посочени ценовите интервали и съответната цена на топлинната сила без Данък добавена стойност, фактурираните количества топлинна сила по остарялата цена и изравнение на потреблението по новата, по-ниска цена. Така клиентите ще могат да видят какво е общото им действително ползване за интервала 1 май 2019 година - 30 април 2020 година
 Васил Велев: Трябва да има уволнения и следствие на кражбата от „ Топлофикация – София ” Васил Велев: Трябва да има уволнения и следствие на кражбата от „ Топлофикация – София ”
„ Трябва да има уволнения и следствие на кражбата от „ Топлофикация – София ”. Ние подадохме сигнал за това в прочие..
С цел бистрота и уместност към клиентите, сдружението дава подробна информация на втора страница в известието към общата фактура.
Там всеки консуматор може да направи инспекция на изчисленията, като види сумата за действително употребяваната топлинна сила за посочения интервал и какъв брой е платил по фактурите за същия интервал, каква е общата сума за възобновяване посредством прихващане по отношение на ретроактивното понижаване на цената на топлинната сила, какъв брой от тази сума към този момент е прихваната през м. юни и по общата фактура, в случай че има доплащане. На обособен ред е посочено какъв брой остава за рихващане от бъдещи сметки. Ще напомним, че тази сума, според нормативната уредба, не може да бъде изплащана на потребителя, а остава за погасяване на идващите месечни сметки до нейното привършване. Клиентите, които имат да доплащат от изравнителната сметка, могат да видят на последния ред информация за окончателната сума за заплащане след осъщественото прихващане.
Част от топлинните счетоводители са изготвили изравнителните сметки единствено с новата, ретроактивна цена на топлинната сила, без да отчетат сумите за възобновяване посредством прихващане от бъдещи сметки, като по този метод се стига до разминаване в сумите за връщане от изравнение, признава столичната топлофикация.
По- подробна информация -.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР