24 май е най-хубавият български празник, най-българският, каза по БНР

...
24 май е най-хубавият български празник, най-българският, каза по БНР
Коментари Харесай

Елена Кърпачева: Досегът с книгата на хартия, а на електронен носител, буди все повече интерес у децата! Все повече деца започват да четат

24 май е най-хубавият български празник, най-българският, сподели по БНР Елена Кърпачева – шеф на 22-ро приблизително учебно заведение “Г.С.Раковски” в столицата, която попада в учителската специалността инцидентно. Преди повече от 25 години тя стартира работа като учебен психолог, считала, че е за малко, само че от дълго време не може да си показа да е на друго място, с изключение на в учебното заведение.

Голяма част от учениците не четат, само че има светлина в тунела, сподели Кърпачева и изясни:

„ Преди 7-8 години доста малко четяха. Сега стартират от ден на ден и повече да четат. Явно досегът с книгата, само че книгата на книжен притежател, не на таблета, стартира да провокира тяхното внимание и интерес от ден на ден. По пътя към библиотеката в учебното заведение виждам от ден на ден деца, които слизат надолу и се качват назад с книги в ръка, което ме радва и ме окуражава. Докосването до книгата единствено по себе си към този момент е едно прекарване, което не може да го даде електронният носител”.

Кърпачева счита, че заплатите на учителите към този момент са естествени. Предизвикателството са проблематичните деца, добави тя и прикани да виждаме позитивните неща, които се случват в учебно заведение и които сякаш остават настрани.
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР