24 май - Ден на светите братя Кирил и Методий,

...
24 май - Ден на светите братя Кирил и Методий,
Коментари Харесай

С празнична програма бе отбелязан 24 май в Карлово

24 май - Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност, бе маркиран с тричасова празнична стратегия на площад " 20-ти юли " в Карлово.
Кметът на общината доктор Емил Кабаиванов, заместник-кметовете Антон Минев, Данка Люртова и Николай Цветков, секретарят Стефан Стефанов, ръководителят на Общинския съвет Доньо Тодоров и заместник-председателят Анастасия Чолакова, шефове на общински и държавни учебни заведения, педагози, възпитаници, стотици поданици и посетители на Карлово приветстваха осъществяванията на учебните сформира.
 
Тържеството стартира с издигане на националния трикольор под звуците химна на Република България. В своето одобрение доктор Кабаиванов напомни историческите обстоятелства, свързани с Деня на светите братя Кирил и Методий, с техните следовници и просветителите от Карловския край, които ни вършат горди българи.
 
 Д-р Емил Кабаиванов Д-р Емил Кабаиванов Източник: Община Карлово
" Днес е един от празниците - наша опора в сложното и динамично съвремие, в световния свят… Има ли политически водач от Възраждането, националреволюционер; велика персона, останала в историята на България, която да не е обичала просветата, която да не е била жадна за познание? Защото единствено жадният за познание човек, единствено просветеният е свободен духом. А който е свободен духом, той може и с оръжие да извоюва свободата на своето Отечество!.. Скъпи съграждани, духът е едно от най-ценните оръжия на всеки народ. Благословени от Господ сме ние, българите, че имаме своя писменост и още по-благословени, че я дадохме на прилежащи нации! ", сподели кметът на Карлово.
 
Той прикани всички да отдадат дълбока респект към българския преподавател: " Поклон и почитание, скъпи български учители! Уважаеми възпитаници, опознавайте българския език и нашата словесност, с цел да разберете, че тя е хубост и съвършенство. Така, скъпи млади жители на Карлово, ще се почувствате повече и по-горди българи. Честит празник на всички! Да живее България! ", сподели още доктор Кабаиванов.

   В общоградското празненство, отдадено на 24 май, участваха Вокална група, квартет и танцови сформира от ОУ " Св. Св. Кирил и Методий " Карлово – алегоричен хазаин на събитието, Мажоретен състав  и Вокална група " Славейче " от СУ " Васил Левски ", рецитатори и танцов състав от ОУ " Райно Попович ", Формации за съвременни и за национални танци от СУ " Христо Проданов ", Детско-юношески танцов състав " Розова котловина " към Народно читалище " Васил Левски – 1861 година " – Карлово.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР