24 Март Новият изпълнителен директор на Intel Пат Гелсингър не

...
24 Март Новият изпълнителен директор на Intel Пат Гелсингър не
Коментари Харесай

Intel инвестира 20 млрд. долара в две фабрики и подготвя 7nm чипове за 2023

24 Март
Новият изпълнителен шеф на Intel Пат Гелсингър не губи време, с цел да усили индустриалните благоприятни условия на компанията, написа Engadget. Тази седмица той разгласи тактиката IDM 2.0, която стартира с 20 милиарда $ инвестиция в два завода в Аризона. Новият проект има за цел да усили опциите на компанията, както за производството на личен хардиер, по този начин и на чипове за сътрудници. Освен това Гелсингър разкри, че първият 7 nm чип на Intel, от дълго време отлагания Meteor Lake, ще бъде подготвен през второто тримесечие на тази година. Доставките обаче ще стартират едвам през 2023, година по-късно от предходните прогнози на компанията.

" IDM 2.0 е елегантна тактика, която единствено Intel може да осъществя - и това е печелившата формула ", отбелязва изпълнителният шеф. По думите му компанията е единствената, която може да създава в такива мащаби, тъй че клиентите да могат да разчитат на нея за своите нововъведения от последващо потомство.

Също по този начин стана ясно, че компанията възнамерява да употребява рискова ултравиолетова литография (EUV) в променения развой на произвеждане. Но въпреки че ще влага в свои лични фабрики, към момента Intel има потребност от помощ от трети страни за основаването на своите 7nm чипове, Meteor Lake и Granite Rapids за центрове за данни. Гигантът не може да усили прекалено много производството си, до момента в който нейните нови уреди не са изцяло подготвени.

Като част от смяната компанията започва и нов сегмент, наименуван Intel Foundry Services. Гелсингър разкри, че Intel сега работи с сътрудници, измежду които Amazon, Cisco, IBM и Microsoft. На въпрос по какъв начин компанията възнамерява да откри салдото сред уговорките към сътрудниците си, откакто среща компликации при личните си цели за произвеждане, изпълнителният шеф означи, че IFS ще се управлява като настрана бизнес звено и че Intel ще се стреми да отговори на упованията на сътрудниците си.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР