EA Sports FC 24: Как жените променят играта, докато франчайзът на FIFA получава историческо ребрандиране

...
24-годишният може уверено да твърди, че е един от най-добрите
Коментари Харесай

24-годишният може уверено да твърди, че е един от най-добрите в Англия в популярната футболна видео игра, след като се завъртя от спортът в реалния живот след сериозна травма на коляното сложи край на надеждите й за професионална кариера.

„Когато трябваше да се оперирам, отделих много повече време за FIFA и станах много по-добър в играта,“ казва тя.

„Звучи малко глупаво, но можете да използвате знанията си от терена в играта.“

В друг живот тя можеше да бъде един от

За първи път започва да играе футбол, когато е само на пет и привлича вниманието на Фулъм и Челси, едни от най-успешните отбори в женския футбол.

Разследване на употребата на базиран на никотин снус от професионални футболисти

Вместо това, тя е една от електронните лъвици, но все още представлява страната си на световната сцена.

Изображение: Лиза Манли е един от най-добрите играчи на английски е-футбол

Злоупотребата „не е променена“ въпреки успеха

По-рано тази година, представлявайки Англия, тя беше сред най-добрите на турнир по електронни спортове на FIFA в Цюрих – и нейните таланти я видяха да привлича милионна аудитория в платформи като Twitch и TikTok.

По подходящ начин кампанията й в швейцарския град завърши с отпадане с дузпи на четвъртфиналите.

Не че нейният успех се превърна в много новооткрито уважение в прословутата токсична сфера на онлайн игрите, където непознати с микрофони никога не се свенят да изричат ​​обиди.

„Има много сексизъм“, казва тя.

„Мъжете получават много омраза и онлайн, всеки го прави в игрите. Но никога не е едно и също нещо: „не трябва да играеш тази игра, трябва да си в кухнята“ и по-лошо от това.

„Въпреки че името ми е там, то всъщност не е променено толкова."

За много жени и момичета, които играят игри, решението често е да го правят в тишина - без микрофони или уеб камери, разпознаваеми потребителски имена и със сигурност без стрийминг.

намерени почти половината от жените са били изправени пред злоупотреба или тормоз, когато играят онлайн, нараствайки до все по-депресиращите 75% за тези на възраст от 18 до 24 години.

Геймърките са изправени пред омраза „през цялото време“

Историческо ребрандиране на FIFA

Точно както Лъвиците помогнаха за превръщането на женския футбол в истински мейнстрийм, има надежда, че дигиталната версия на често не толкова красивата игра е на път да последва примера.

За първи път откакто дебютира през 1993 г. разработчикът EA Sports се отказа от марката FIFA - име, което милиони свързват повече с игрите, отколкото с ръководния орган на футбола - и отиде с EA Sports FC.

Забравете Twitter да стане X, това може да е най-големият за годината ребрандиране.

Със сигурност всички трябва да помислим за онези бедни продавачки, оставени да обясняват на обърканите майки, татковци и баби и дядовци защо „играта FIFA“ не се вижда на рафтовете следващата седмица.Изображение: Редица женски звезди красят корицата тази година. Снимка: EA Sports

„Най-включващата“ игра до момента

Но няма значение за новото име, още по-голяма промяна идва в самата игра, тъй като най-големите женски звезди на футбола се присъединяват към своите колеги мъже в Ultimate Екип.

Това отдавна е най-популярният и доходоносен режим в поредицата.

Позволява на играчите да изграждат своите мечтани отряди с помощта на мистериозни пакети, подобни на разменни карти, преди да ги вземат онлайн, за да се състезавате срещу света.

И тази година тази мечта може да включва капитанката на Лъвиците Лия Уилямсън, която играе в двойка централен защитник с Върджил ван Дайк от Ливърпул; ударна сила на машината за голове на Франция Килиан Мбапе и австралийския нападател Сам Кер; или Мери Ърпс, спасяваща дузпи от Ерлинг Хааланд.

Андреа Хопелайн от EA Sports казва, че това прави тазгодишната игра „най-приобщаващата и разнообразна“ досега.

Изображение: Сам Кер и Бет Мийд са сред най-високо оценени играчи при жените. Снимки: EA Sports

„Хората искат да играят като своите герои“

Жените звезди са във FIFA от 2015 г., но винаги са се чувствали само като символичен жест, ограничен до второстепенни режими, които играчите преобладаващо не правят безпокойство.

Тъй като EA Sports провежда още по-голяма маркетингова кампания от обикновено, за да популяризира ребрандирането си, Манли казва, че е „идеалното време“ да постави жените на преден план и в центъра.

„След световното първенство и еврото, има много повече жени, които искат да играят играта," казва тя.

"Сега жените гледат повече хора - мъже, жени, деца. Започнах да играя FIFA, защото на футбола и това върви ръка за ръка.

„Хората искат да играят като техни ролеви модели и техни герои.“

Разбира се, общността на игрите може да бъде дом на повече мъжки бебета отколкото повечето, и едно бързо тралене в YouTube разкрива много такива „фенове“, които критикуват решението.

Някои се опитаха да твърдят, че противоречи на това, което смятат за „автентична“ футболна симулация, игнорирайки, че вече е такава, която позволява за такива невероятни подвизи като спечелването на титлата на Тотнъм Хотспър.

Мари-Клер Исааман, главен изпълнителен директор на Women in Games, която води кампании за игрална индустрия, култура и общност, свободни от сексизъм, казва, че ходът на EA е " огромна стъпка напред".

"Това е важно изявление, което трябва да направите, както за игралната общност, така и за самата игрална индустрия," казва тя.

"Когато не играете играта физически, не е неразумно момичетата и жените да искат да играят виртуално."

Изображение: Звездата на Челси Сам Кер в EA Sports FC 24. Снимка: EA Sports

„Имаме нужда от повече жени модели за подражание в електронните спортове '

Със сигурност се чувства като преломен момент, като Football Manager обяви, че ще добави женски футбол през следващата година.

Прословутата задълбочена и пристрастяваща поредица е разработена от британското студио Sports Interactive , и е една от най-популярните спортни игри в страната.

Айзаман казва, че независимо дали е футбол или друг жанр, „представянето в игрите има значение“.

Подобно на Манли, тя се надява на повече жени и момичетата гледат на електронните спортове като на истинска възможност за кариера, особено като се има предвид огромният потенциал за печалба в горната част на полето.

„Имаме нужда от повече женски модели за подражание в електронните спортове и стрийминга“, казва тя.

"Но тези жени и момичета се поставят в позиции, в които има вероятност да се сблъскат с насилие.

"Това е реалността, за съжаление."

Прочетете повече :
Защо играта Хари Потър беше толкова противоречива
Как британският скандал промени хода на забележителната игра
Голямата годишнина на GTA V - и защо продължението отнема толкова време

Защо игрите са спасителен пояс за милиони

„Доверете се на процеса“

Манли очаква злоупотреба всеки път, когато играе, или от опоненти, или в коментари за нейните потоци и видеоклипове.

Издателите на игри ясно са наясно с проблеми, пред които са изправени жените, с и .

Манли смята, че все пак ще отнеме време за подобряване, но вижда по-голяма важност за жените в традиционно фокусирани върху мъжете игри като FIFA като жизненоважна стъпка по пътя към приемането.

„След две или три години няма да е „защо жените са в играта“ – хората просто ще се вълнуват, след като вкарат Лия Уилямсън или Сам Кер в Ultimate Team“, казва тя.< /p>

„Надяваме се, че работи и в двете посоки и участието им в играта ще накара повече хора да гледат Женската суперлига.

„Доверете се на процеса – той ще се превърне в норма и хората спечелиха не очаквайте нещо различно."

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР