24-годишен мъж от Лясковец, известен на полицията, но неосъждан, е

...
24-годишен мъж от Лясковец, известен на полицията, но неосъждан, е
Коментари Харесай

Арестуваха шофьора, убил Ферарио Спасов, карал е със 150 км/ч

24-годишен мъж от Лясковец, прочут на полицията, само че неосъждан, е водачът, помел със състезателен мерцедес в събота колата на Ферарио Спасов, оповестява „ Янтра през днешния ден “. Шофьорът е с 16 месеца стаж и е карал мощната немска кола с доста висока скорост – към 150 км/ч.

Сигналът за злополуката е получен в събота в 16.40 ч., прецизираха от полицията във Велико Търново. По натовареното трасе София – Варна известният треньор се прибирал от мач на тима си Дунав Лом към Ловеч. Зад него карал 24-годишният Нончо, който блъснал мощната си кола в голфа на Ферарио. Треньорът е умрял на място.

Младият водач от другата кола и спътницата му на 28 година били откарани в незабавна помощ с леки пострадвания. Той е тестван за алкохол и опиати – пробите са негативни. Взети са и кръвни проби за химичен разбор. Задържан е за 24 часа по закона за Министерство на вътрешните работи.

Вчера беше черен ден за българския спорт – при злополука на пътя Ловеч-Плевен починаха и президентът и главен треньор на волейболния клуб Олимпиец Плевен Стефка Великова и двама състезатели от отбора – Калоян Минков и Симеон Симеонов.

На 13 ноември в Община Плевен знамената пред постройката на общината ще бъдат свалени на половина, а от Българската федерация по волейбол оповестиха тридневен печал поради нещастието.

trud.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР