24-часови смени имат представителите на Левицата и Възраждане“, за да

...
24-часови смени имат представителите на Левицата и Възраждане“, за да
Коментари Харесай

БСП се включва в защитата на МОЧА, Левицата и „Възраждане“ го браниха цяла нощ

24-часови смени имат представителите на Левицата и „ Възраждане “, с цел да не остава без хора палатковия лагер пред монумента
Българска социалистическа партия се причисли към „ Левицата “ и „ Възраждане “, които цяла нощ браниха Паметника на Съветската войска. 

Заместник-председателят на ПГ на Българска социалистическа партия Георги Свиленски, ръководителят на Градския съвет на Българска социалистическа партия и на групата общински съветници на социалистите Иван Таков, членове на Младежкото обединяване на Българска социалистическа партия и симпатизанти към този момент са част от отбраната на МОЧА, написа Националното радио. 

„ Няма да позволим паметникът да бъде съборен. Няма да допуснем това да бъде главен детайл от предизборната акция на хора, които не познават историята и предишното на България и Европа. Противопоставяме се на всяка самодейност за събарянето на който и да е било монумент на територията на страната, без значение чия част от историята на България въплъщава ”, съобщи Свиленски.

Цяла нощ „ Левицата “ и „ Възраждане “ останаха да бранят паметника цяла нощ. Въпреки дъжда, няколкото палатки, ситуирани пред монумента са там.

За Българска телеграфна агенция Мая Манолова от „ Левицата “ заяви, че двете партии са създали наряди и 24 часа има хора в палатковия лагер.  По думите ѝ властта се опасява от гражданското неодобрение. Ще бъдем тук, до момента в който министър председателят акад. Николай Денков и държавното управление се откажат от премахването на паметника, съобщи тя.

Бутането на паметника на Съветската войска и опитите да бъдат преименувани улици е в цялостен прорез с настроенията на жителите, счита Манолова. Всяко посягане на десницата да демонтира историята ще срещне сериозен отпор, сподели още тя.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР