24 часа “Човек трябва да няма душа и сърце. Това каза

...
24 часа
“Човек трябва да няма душа и сърце. Това каза
Коментари Харесай

Взеха вилата на 95-годишната баба Костадинка от Варна

24 часа “Човек би трябвало да няма душа и сърце. " Това сподели със сълзи на очи пред съдия-изпълнителя и новия притежател на вилата във Варна, в която живее, 95-годишната художничка баба Костадинка, написа " 24 часа ".

В понеделник сутринта бе планувано той да влезе във притежание, въпреки и наложително. Мъжът обаче прояви достойнство и се съгласи да изчака до сряда, когато семейството ще може да се нанесе в апартамент чартърен за 300 лева

До продажбата се стигна, откакто старицата и многолюдното ѝ семейство се оказаха в неспособност да заплаща ипотеката за вилата в местността Добрева чешма край Варна, която се води на внука ѝ, написа 24 часа. Досега старата художничка помагаше за заплащането. 3600 души във фейсбук станаха нейни почитатели и постоянно купуваха картините ѝ.

“През 2006 година взехме заем от 60 000 евро от банка, с цел да купим тази вила. Досега сме изплатили половината. През 2014 година обаче банката банкрутира и ние не знаехме, че би трябвало да продължим да плащаме на синдиците ", изясни Румяна Кротова, дъщерята на художничката. В къщата живеят баба Костадинка, Румяна, 76-годишният ѝ мъж Петър, щерка ѝ и внукът ѝ. Разгърнатата повърхност е 152 кв. метра, те са били продадени на търг за 33 хиляди евро, изясни съдияизпълнителят Люба Тодорова.

“Вложил съм 40 хиляди лв. за изолираност, само че няма кой да ми ги признае. Оставям подобренията на новия притежател ", съобщи зетят Петър. Той демонстрира новия контракт за наем за 300 лв. на двустаен апартамент, който обаче още не е свободен. След договаряния стана ясно, че купувачът ще помогне с превоз, с цел да може семейството да се изнесе. Кротови имат богата и тъжна история със заеми. Те са плащали постоянно ипотеката си от 370 евро на месец, до момента в който са имали две книжарници, а синът им е държал компютърна зала. 

Художничката, която продава картини по 45 лв. във фейсбук, към този момент няма ищах да рисува. Тя сама признава, че не ѝ спори с четката, както преди. Продължава обаче да продава в групата “Да помогнем на баба Костадинка " в мрежата. Тя бе основана, когато старицата стартира да продава на тротоара. Творбите ѝ припомнят съветския художниик Шишкин. Признава, че ги прерисува, като маха някои от детайлите, които не ѝ харесват, и прибавя други. В новите условия баба Костадинка ще продължава да бъде финансова вяра за семейството. Дано хората ни оказват помощ, надява се Румяна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР