23-тото издание на Международния фестивал на любителските комедийни театри, пантомима

...
23-тото издание на Международния фестивал на любителските комедийни театри, пантомима
Коментари Харесай

Стартира международния фестивал Велко Кънев в Тополоград


23-тото издание на Международния фестивал на любителските комедийни театри, пантомима и ирония „ Велко Кънев " започва в Тополовград. За първи път на фестивала вземат участие любителски театрални трупи от Канада и Австрия, както и сформира от Сърбия, Украйна и Молдова. Официалният език на фестивалните спектакли е българският.

Тази година уредниците на Международния фестивал са селектирали 19 спектакъла от България и чужбина. На сцената в Тополовград ще бъдат показани творби на български и задгранични създатели, изтъкнати майстори на комедийния род.

Красимира Ятакчиева, шеф отдел „ Хуманитарни и обществени действия ", община Тополовград: Този фестивал почива на традицията. Той е основан през 1996 година От любовта на тополовградчани към комедийното театрално изкуство и несъмнено, от дързостта на един дребен град, който има тази привилегия да има този прелестен сценичен празник.

От 2012 година фестивалът носи името на Велко Кънев. Няколко дни преди театралния конгрес в Тополовград бе открита изложбата „ Велко Кънев - ядосани монолози ".

Красимира Ятакчиева: Велко отвори освен фестивала. Той отвори и Тополовград. Той ни даде толкоз доста с любовта си към театъра, с чувството си и с уважението си към това, което вършим.

Тази година донорите на фестивала са над 100 компании и физически лица. Международният фестивал на любителските комедийни театри е най-значимото събитие за Тополовград.

Борислав Чакринов, ръководител на журито: Един сериозен празник за града. Всеки път го откривам. Имам чувството, че градът живее от фестивал на фестивал и това, несъмнено, е прелестно. Второ е вълнуващо, тъй като приказваме за обич, за фенове. Винаги за нас, които се занимаваме професионално с спектакъл е наслаждение да видиш хора, които просто обичат театъра, да виждаш тези щастливи хора, да ги видиш дружно.

След седмица ще бъдат връчени редица награди и огромната премия на фестивала „ Златна камила ".
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР