23 магарета са спасени за няколко от неправителствена организация, чиято

...
23 магарета са спасени за няколко от неправителствена организация, чиято
Коментари Харесай

Магаренце, отгледано от кучета, живее край Варна

23 магарета са избавени за няколко от неправителствена организация, чиято задача е да оказва помощ и да намира дом на улични животни, споделя Елена Каравасилева пред " Фокус “.

Тя уточни, че основателката на фондация Светлана Хънт обича извънредно доста магаренцата и точно това е повода младата жена да основе особено, предпазено място където животните да живеят на мира и да не бъдат експлоатирани от притежателите си.

" Имаше интервал, в който ѝ се обаждаха роми и я заплашваха, че са поставили нож на магарето, а в случай че не заплати ще го заколи. И по този начин с времето се сдобихме с 23 магаренца, които в този момент живеят умерено, без да бъдат унизени и най-много заплашвани, че ще бъдат убити. За благополучие мисля, че спасихме огромна част от застрашените магарета и към този момент тези закани са в предишното “, изясни Елена Каравасилева.

На животните е обезпечено пасбище от 100 дка земя, обор и храна, а мястото е оградено, тъй че да се подсигурява сигурността на магаретата. Някои от тях са умряли от напреднала възраст, а други към момента си живеят там.

Едно от избавените магарета, даже ражда. Животното обаче отхвърля да кърми дребното и то бива отгледано от хората и кучетата.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР