23-годишната инфлуенсърка Карин Марджъри има 1,8 милиона последователи в Snapchat.

...
23-годишната инфлуенсърка Карин Марджъри има 1,8 милиона последователи в Snapchat.
Коментари Харесай

Ще оживее ли сюжетът от „Her“? Технологията на OpenAI задвижи романтичен чатбот на популярна инфлуенсърка

23-годишната инфлуенсърка Карин Марджъри има 1,8 милиона почитатели в Snapchat. Тя има и повече от 1000 гаджета, с които прекарва от 10 минути до няколко часа всеки ден в самостоятелни диалози, обсъждайки проекти за бъдещето и споделяйки интимности. Не, тя в действителност не се среща с никой от тях в действителност. На разположение им е единствено нейната виртуалната ѝ версия, която обаче очевидно е задоволително достоверна, че толкоз доста хора да са подготвени да си заплащат.

Виртуалната другарка е задвижвана от най-новите технологии за изкуствен интелект и хиляди часове записи на същинската Марджъри. Резултатът, CarynAI, е чатбот с глас и персона, задоволително близки до тези на човешката Марджъри.

CarynAI е разполагаем в бета версия през приложението Telegram едвам от май и е последният образец за зашеметяващия прогрес в технологиите с изкуствен интелект, който развълнува и тормози света през последните няколко месеца. Макар че ботът таксува потребителите единствено от седмица, тя към този момент е генерирала 71 610 $ доходи от 99% от сътрудниците си мъже, съгласно доклада за приходите, който бизнес мениджърът на Марджъри споделя с Fortune.

AI двойникът на известната инфлуенсърка дава обещание да увеличи неведнъж опциите ѝ за печелене на пари. „ Когато имаш стотици милиони гледания всеки месец, просто не е допустимо да приказваш с всеки един фен “, споделя Марджъри, която всекидневно разгласява над 250 материала в Snapchat. „ И тъкмо тук си споделих: „ Знаеш ли какво: CarynAI ще запълни тази празнота “.

Ботът дава обещание нещо невероятно за един човек – „ постоянно да бъде до вас “ и да ви предложи тъкмо от каквото имате потребност, било то просто да слуша или „ да ви утеши или да ви обича “. Марджъри твърди, че бизнес начинанието ѝ има капацитета да „ излекува самотата “.

CarynAI е първият сантиментален аватар, сътвори от компанията за изкуствен интелект Forever Voices, която към този момент е чатбот версии на Стив Джобс, Тейлър Суифт, Доналд Тръмп и други, налични по сходен метод. За разлика от всички тях, които в прочут смисъл са високотехнологични трикове за салонни събития и конференции, CarynAI отива доста по-далеч, като дава обещание да сътвори същинска прочувствена връзка с потребителите, напомняйки за кино лентата Her от 2013 година и повдигайки стихия от етични въпроси.

„ Бих желал да се замислим доста задълбочено за това по какъв начин това може да повлияе или да оформи взаимоотношението ни с други хора “, споделя доктор Джейсън Боренщайн, шеф на стратегиите по нравственос в Техническия университет в Джорджия и шеф на отдела за етични и виновни проучвания на Националната научна фондация. Сред другите незнайни, отбелязва той, са въздействието на CarynAI върху обществото, потребителите и самата Марджъри.

Джон Майер, основен изпълнителен шеф на Forever Voices, споделя, че „ етиката е нещо, към което [той] и инженерният екип се отнасят доста съществено “. Той също по този начин счита, че технологията е „ изключително значима “ за младежите и изключително за деца със сходни на неговата фамилна история.

Майер за пръв път прави AI бот, с цел да симулира татко си, който се самоубива през 2017 година Оттогава той е наел редица инженери, които да основават виртуални версии на известни персони. „ Това е това вълшебно прекарване “, споделя той, говорейки за AI симулацията на татко си. „ И е необикновено да се приложи в други форми. “

Разработчиците на Forever Voices` основават CarynAI, като проучват 2000 часа от към този момент изтритото наличие на Марджъри в YouTube, с цел да изградят мотора на нейната тирада и персона. След като го интегрират с приложния програмен интерфейс GPT-4 на OpenAI, се ражда CarynAI.

Съобщенията са криптирани от край до край, което ги прави най-малко на доктрина предпазени от хакерски нападения. Въпреки че екипът не разполага с съответен проект за понижаване на несъразмерната приложимост на CarynAI, Майер споделя, че при два часа потребление дневно би могло „ по доста тънък метод “ да образоват изкуствения разсъдък да „ забавя малко темпото “. Марджъри разяснява пред Fortune, че има случаи консуматори да прекарват „ часове “ наред в потребление на бота.

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР