229 малолетни и непълнолетни лица са преминали миналата година през

...
229 малолетни и непълнолетни лица са преминали миналата година през
Коментари Харесай

Над 500 души са на отчет в детските педагогически стаи във Варненско

229 малолетни и малолетни лица са минали предходната година през детските педагогичен стаи във Варненска област, след осъществени противообществени прояви. От тях момчетата са 159, а девойките – 70, регистрират от Териториално статистическо бюро – Североизток.

57 деца са имали работа с инспекторите поради бягство от вкъщи, от профилирана институция или от обществена услуга от резидентен вид, прояви на принуждение и експанзия са имали 53 подрастващи, а 33 са развалили социална и/или частна благосъстоятелност. Тормоз са оказали 13 деца, а хулиганско държание на публично място са имали други 8.

През 2022 година на доклад в детските педагогичен стаи в област Варна са водени 564 малолетни и малолетни лица за осъществени от тях противообществени прояви и закононарушения. На възраст под 14 години са близо 17 на 100. Момчетата (427) са много повече от девойки (137).

През предходната година в детските педагогичен стаи в региона са регистрирани 96 потърпевши от закононарушения лица на възраст 8 - 17 години, от които 53 са момчета, а 43 - девойки. Сред жертвите на закононарушения най-вече са малолетните и малолетните, потърпевши от обири на имущество - 42 лица. Следват потърпевшите от нанесени телесни повреди – 27, от грабежи и от блудничество - по 4 деца.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР