229 фалшиви артикула са иззети в Плевен в хода на

...
229 фалшиви артикула са иззети в Плевен в хода на
Коментари Харесай

Плевенската полиция иззе голямо количество стоки, имитиращи известни търговски марки

229 подправени продукта са конфискувани в Плевен в хода на спецакция против противозаконната търговия със артикули, имитиращи известни търговски марки, без единодушието на притежателя с изключителното право.

Служители на бранш „ Противодействие на икономическата престъпност “ при ОД на Министерство на вътрешните работи - Плевен и на 02 районно управление (на МВР) Плевен са направили инспекции за попречване, секване, откриване и документиране на престъпления, ориентирани против трафика на незаконни артикули и разпространяването на подправени и контрабандни артикули. Около 09:30 часа на паркинга на стадион, избран за осъществяване на неделен пазар, са открити три спонтанни търговски маси, на които са изложени голям брой облекла от непокътнати търговски марки. Конфискувани са разнообразни продукти – 229 спортни мъжки и дамски екипи, панталони, тениски, рокли, с известни марки. Разследването по случая продължава с разпити на очевидци, назначение на експертизи при взаимоотношение с Районната прокуратура в Плевен. По случаите са формирани досъдебни производства за осъществени закононарушения по член 172 „ б “, ал.1 от Наказателен кодекс.
Поредната интервенция на Министерство на вътрешните работи в отбрана правата върху интелектуалната благосъстоятелност е част от дейните мероприятия по проект за деяние против този тип незаконни похищения.
Честа процедура е недобросъвестни търговци да внасят на територията на страната и Европейски Съюз нискокачествени или артикули със подозрително качество и характерности. С цел бързата им продажба потребителите биват въвеждани в подвеждане от поставените върху тях изображения, копиращи или имитиращи логата на известни и надеждни марки и производители. Много сходни артикули са със занижено качество, характерности или продължителност при използването – предизвестяват проверяващи.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР