22 точки ще разгледа на своето заседание на 24 февруари

...
22 точки ще разгледа на своето заседание на 24 февруари
Коментари Харесай

22 точки разглеждат общинските съветници в Монтана, вижте какво ще обсъждат

22 точки ще прегледа на своето съвещание на 24 февруари /четвъртък/ общинският съвет в Монтана.
Сред по-важните решения, които следва да се вземат, са промени в Наредбата за изискванията и реда за ръководство и предписание с общинския жилищен фонд на територията на община Монтана. Промените касаят актуализиране на главната наемна цена за общинските жилища, която изостава доста от възходящите пазарни цени. Това е оправдано и ще докара и до увеличение на приходите в общинската хазна.
Годишната стратегия за ръководство и предписание с парцелите – общинска благосъстоятелност в община Монтана за 2022 година, също ще бъде гласувана на сесията. От нея излиза наяве, че предстоящите доходи възлизат на близо 1.7 млн. лева Те се образуват от наеми на имущество и земи, общински такси, доходи от продажба на нефинансови активи и на земя, от концесии, от налог, и неданъчни доходи от тръжни документи.
На сесията ще бъде подложено на гласоподаване и откриването на процедура за осъществяване на два състезанието за избор на шефове – на „ Технологичен парк” ЕООД и на „ Самостоятелна медикотехническа лаборатория 1 Монтана” ЕООД.
Общинският съвет ще прегледа и предложение за смяна на Правилника за финансово подкрепяне на процедури и действия по асистирана репродукция на двойки с репродуктивни проблеми на територията на Община Монтана.
Голяма част от импортираните от локалната администрация докладни мемоари, които ще разискват съветниците, касаят устройство на територията и продажба на парцели частна общинска благосъстоятелност в селата Сумер, Габровница, Славотин, както и приватизацията на общински нежилищен парцел в село Горно Церовене. Съветниците ще вземат решение и за установяване на пасища и ливади от общинския аграрен фонд в землищата на община Монтана за общо и самостоятелно прилагане.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР