22-годишна британка беше осъдена на 7,5 години затвор за домашно

...
22-годишна британка беше осъдена на 7,5 години затвор за домашно
Коментари Харесай

Във Великобритания за първи път осъдиха жена за домашно насилие

22-годишна британка беше наказана на 7,5 години затвор за домашно принуждение и " насилствен надзор ". Това е първата в историята на страната жена, наказана поради домашно принуждение, заяви съветската работа на Би Би Си.  

Джордан Уорт е наказана за това, че в продължение на четири години оказвала душевен и физически тормоз на приятеля си - 22-годишния Алекс Скил, който страда от хидроцефалия. 

Заради преживения тормоз Скил се оказал на косъм от гибелта. 

Пред английски медии Скил споделя, че Джордан го е наранявала с нож, поливала го е с вряла вода, забранявала му да спи на едно легло с нея и решавала какви облекла да носи. Освен това тя му забранявала да контактува със свои родственици и близки, чупила му мобилните телефони и направлявала страницата му във Facebook. 

Алекс Скил споделя, че се срещнал с Джордан, когато бил на 16 години. Тя била първото му гадже. 

Според Sun Джордан Уорт израснала с любящи родители, имала хубави оценки в учебно заведение и в университета, желала да стане учителка. Освен това тя била доброволец в приюти за животни и събирала пари в помощ на деца в Африка. 

Двамата изглеждали като идеалната двойка, само че съгласно Алекс всичко било фасада, зад която се криел преживеният от него всекидневен смут. 

" Физическото принуждение стартира преди 9 месеца, а в продължение на четири години имаше морални унижения ", споделя Алекс в изявление за Daily Mail.

По думите му неговите родственици разбрали за психическия тормоз, само че не подозирали и за физическото принуждение. 

" В продължение на две години тя се стараеше да ме държи настрани от тях. Аз имам доста любящо семейство, любящи родители, само че тя не ми даваше да приказвам с тях. Биеше ме и ме заливаше с вряла вода, нараняваше ми ръцете, като споделяше, че съм приказвал със фамилията си, въпреки че не беше правилно ", добавя той. 

Ситуацията се утежнявала от това, че Скил страда от хидроцефалия, което го предписание още по-уязвим. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР