210 пожара са възникнали в гори, сухи треви и храсти

...
210 пожара са възникнали в гори, сухи треви и храсти
Коментари Харесай

Над 200 пожара в гори и сухи треви от началото на годината в...

210 пожара са зародили в гори, сухи треви и шубраци в Пловдивско от началото на годината. Това оповестиха за „ Марица “ от пожарната работа в града под тепетата.

Огнеборците са работили на територия от близо 610 000 кв метра. От огъня са унищожени към 5 дка гора, а с помощта на професионалните им реакции са избавени над 450 000 дка.

През предходната 2020 година при пожари в горски територии в града и района са унищожени близо 540 дка широколистна и иглолистна гора, наранени са също тревни и незалесени площи.

Стастистиката е тревожна и то още преди настъпването на пожароопасния сезон, когато високите температури и продължителното засушаване са едни от главните предпоставки за пораждане на пожари в селското стопанство, горските и полски територии.

„ Допълнителна заплаха произлиза и от разчистването на дворове и огромни открити площи посредством запалване на суха растителност и боклуци. Безобидни на тип запалвания са причина за развиване на огромни пожари, които изпепеляват вилни и икономически постройки, горски масиви и насаждения. Обикновено това става безотговорно и неорганизирано, без да се регистрира пожарната конюнктура, а следствията от време на време са много трагични “, предизвестяват от пожарната.

Напомняме, че за палежи и предизвикателство на пожари се постановат административни санкции и санкции в размер от 200 до 2000 лева Нарушителите ги грози и затвор.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР