210 млн. крони ще бъде макрорамката на Норвежката програма за

...
210 млн. крони ще бъде макрорамката на Норвежката програма за
Коментари Харесай

210 млн. крони за България предвижда Норвежката програма

210 млн. крони ще бъде макрорамката на Норвежката стратегия за България през 2014-2021 година За съпоставяне, за предходния интервал сумата е била 126 млн. крони, като страната Ви е четвъртият беницифиент на норвежките финансови механизми.

Това заяви Н. Пр. госпожа Лисе Николине Клевен Гревстад, дипломат на Кралство Норвегия за Румъния, България и Молдова, която се срещна през днешния ден с кмета на Варна Иван Портних и с регионалния шеф Стоян Пасев. Това е първото посещаване на дипломата в морския град. Тя бе придружавана от почетния консул на Норвегия Константин Дараданов.

Госпожа Гревстад показа още, че новите финансови механизми на европейското икономическо пространство и норвежките грантове ще бъдат публично оповестени на 23-ти май в София.

" Ние имаме открито икономическо съдействие сред България и Норвегия, положителната вест е, че виждаме интерес от компании за развиване на бизнеса.

Скоро създадохме комерсиална камара с присъединяване на български и норвежки компании. Считам, че ще бъде добра основа за развиването на икономическо съдействие ", показа дипломат Лисе Николине Клевен Гревстад. " Програмите за бизнеса не престават да се развиват - за развиване на дребни и междинни предприятия. Ще има и механизми в региона на енергетиката, правораздаването, Неправителствени организации, околната среда.

Една от задачите ни е стимулиране на ранно съдействие. В предходния интервал установихме положителни двустранни връзки сред разнообразни институции и организации. Надявам се това да подтиква по-доброто двустранно икономическо съдействие ", добави тя.

По време на срещата стана ясно, че 60 000 норвежки туристи са посетили страната ни със самолетна екскурзия през м. година " Интересът нараства, считам да споделя в Норвегия упоритостта на Варна да се развива като дестинация за четири сезона ", сподели още Н. Пр. госпожа Гревстад.

Кметът Иван Портних срещна своите посетители с капиталовата стратегия на Варна, с огромните инфраструктурни планове и работата с европейските стратегии. " За мен беше чест и наслаждение да споделя с посланика провокациите, пред които сме изправени, с икономическия, обществения и културният капацитет на града ни.

С наслаждение разбрах, че през тази година ползата на туристите от Норвегия към Варна и България нараства съществено. Вярвам, че тази наклонност ще се резервира и развива и отсега нататък, и то освен през летния сезон, а и като ваканционен туризъм.

Обсъдихме опциите за по-активен стопански продан в разнообразни сфери. В очакване сме на новия интервал на Норвежката стратегия, което е извънредно потребна както за общините, по този начин и за бизнеса. Вярвам, че това ще е добра опция за развиване и надграждане на съдействието ни ", сподели кметът на Варна. /Live.varna.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР