210 български туристи за малко да останат без подслон в

...
210 български туристи за малко да останат без подслон в
Коментари Харесай

210 български туристи за малко да останат без подслон на морето

210 български туристи за малко да останат без заслон в Черноморец. Казусът стигна до министъра на туризма Николина Ангелкова, която персонално спомага за решаването на казуса. Сред туристите е имало и деца.

В следобедните часове министър Ангелкова била известена по телефона от ръководителка на групата, че в хотел в града отхвърлят настаняване на танцьори, пристигнали за присъединяване във фестивал. Причината съгласно управлението на хотела била, че туроператорът, който провел престоя, не бил заплатил остарели отговорности към тях.

Рекламата дефинира и профила на туристите

Министър Ангелкова незабавно уведомила за проблема ръководителя на Комисията за отбрана на потребителите Димитър Маргаритов и незабавно отпътувала за Черноморец. Към хотела поел и екип инспектори от Главна дирекция " Туристическа политика " на министерството.

На място дошъл и Константин Райков, член на Комисията за отбрана на потребителите. Спешната инспекция на Министерството на туризма посочила, че туроператорът имал застраховка, удостоверението му в Националния туристически указател е от 2005 година.

България чака рекорден брой туристи през лятото

Хотелът отговарял на условията, открила инспекцията на специалистите. След извършените на място договаряния хотелиерът настанил групата туристи, без значение от старите отговорности на туроператора, и ще си търси по правосъден ред невъзстановените средства.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР