21 тона пластмасови капачки бяха събрани във Варна в съботната

...
21 тона пластмасови капачки бяха събрани във Варна в съботната
Коментари Харесай

Събраха 21 тона пластмасови капачки в благотворителна акция във Варна

21 тона пластмасови капачки бяха събрани във Варна в съботната огромна благотворителна акция на съдружие „ Аз имам вяра и помагам”.

Това регистрираха уредниците, съгласно които резултатът надмина близо два пъти упованията за към 12 тона. „ Благодарим на всеки, който е част от този триумф! Продължаваме обединени!”, написаха от сдружението на страницата си във Facebook.

Акцията пред Катедралата „ Свето успение Богородично “ във Варна мина като Празник на преработването „ Аз Вярвам и помагам”. В нея се включиха, както жители и фамилии от Варна, пристигнали с децата си, по този начин и редица локални институции и организации. Включиха се и поданици на Шумен, Разград, Добрич, Попово, Обзор, Бяла и други градове от цяла Североизточна България.

Всички те бяха събрали в туби и чували огромни количества пластмасови капачки за преработване, с цел да оказват помощ за набирането на средства за пазаруването на инсталация в помощ на медицинските грижи, които получават новородените деца в АГ-болницата и МБАЛ „ Света Анна “ във Варна. Събрани капачки незабавно бяха извозени от морската столица до завода, който ще ги преработва.

„ По този метод се надявам да помогнем на още стотици бебета. Досега към този момент сме дарили три скъпоструващи медицински апарата. През идната седмица с парите от капачките ще се закупят още два кувьоза, които още веднъж ще отидат за лечебните заведения. Продължаваме дружно. Благодаря на всички хора, които се включиха. Ако останат пари, ще бъде закупена и друга техника “, сподели Владислав Николов от името на уредниците.

В самодейността се включи и кметът на Варна, Иван Портних.Той поздрави всички участници в огромната акция, която съумя да сплоти и да въодушеви за положителни каузи голям брой хора на единствено от Варна, само че и от цялата страна.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР