21 точки за войната в Украйна (коментар на Любомир Аламанов): Всичко

...
21 точки за войната в Украйна (коментар на Любомир Аламанов):
Всичко
Коментари Харесай

Оправданието „ама то и други са правили така в миналото“, е отвратително по своя характер

21 точки за войната в Украйна (коментар на Любомир Аламанов):
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 1098
След два дни на путиновска експанзия в самостоятелна Украйна, няколко неща, които би трябвало да се отбележат.

1. Това е военна експанзия на една страна към друга. Това е война. Който и каквото да споделя.

2. Путин е агресор и деспот. Класическа форма на принудител.

3. Украинският народ е една от жертвите на диктатора.

4. Руският народ е една от жертвите на диктатора. Респект за всички руснаци, които се изправиха против диктатора.

5. Части от българския, унгарския, белоруския и всички други нации от някогашните социалистически страни са жертви на диктатора. Мнозина дори не знаят, че са жертви, толкоз надълбоко е проникнала лъжата и пропагандата.

6. Класическият принудител употребява физически, душевен, стопански и осведомителни способи за принуждение.

7. Класическият принудител лъже, вменява виновност и отклонява вниманието с престорени нервности, единствено и единствено да се замъгли истината за неговото принуждение.

8. Класическият принудител употребява обстановка от далечното минало, с цел да направи подправена легенда и да държи в послушание жертвата си.

9. Оправданието, че пазят ползите на съветски жители в Донецк, е неистина и е непоносимо по своя темперамент. Превземането с танкове на Киев ясно демонстрира това.

10. Оправданието „ но то и други са правили по този начин в предишното “, е непоносимо по своя темперамент. С това опрощение комунистите са организирали Народния съд през 1945 година

11. Оправданието да се търси „ историческа правдивост “ е непоносимо по своя темперамент и дава опция на всесилен принудител да тормози слаби страни.

12. Оправданието „ вие влизате в НАТО “, по тази причина аз имам право да ви разсипя страната, е непоносимо. Всеки има право самичък да дефинира бъдещето си.

13. Неприкритите закани към Финландия и Швеция, изразили интерес да станат незабавно членове на НАТО, единствено затвърждава насилническата същина на диктатора Путин.

14. Прекалено доста българи на високи политически позиции имат повече обич към Путин и дейностите му, в сравнение с към българския народ. Огромна част от тези българи, които повече обичат Путин, сами се назовават патриоти и националисти. Без да е ясно за какво.

15. Тези националисти непрестанно истерично упорстват, че приказват от името на „ всички българи “, макар че имат сумарно към 200 000 гласа на изборите.

16. Тези националисти непрестанно истерично упорстват, че пазят „ българския народен интерес “. Като се съди по думите им, този „ интерес “ най-вече се показва в: националистите да ръководят, България да се отдалечава от цивилизационния си избор да е част от обединена Европа и да се метне в прегръдките на източния деспот.

17. На фона на относително дребния им избирателен резултат, сумарно под 10%, националистите получават непропорционално огромно медийно отразяване, изключително в някои малките екрани. На моменти човек има чувството, че националистите имат 60% и ръководят. Провеждат срамна акция, продължаваща с години.

18. На процедура българският народен интерес и българският цивилизационен избор е да сме част от западната цивилизация. Всички емигрират към запада, никой не емигрира в Русия. Или най-малко съвсем никой.

19. Руската експанзия смъкна всички маски. Путин е деспот. Психопат и принудител. Путин не е Русия. Путин не е съветският народ.

20. Под управлението на Путин Русия си остана единствено с превъоръжаване, експорт на първични материали и хора, и тук там някой милиардер. И руснаците бягат на запад. А Путин не разбра, че 2022 година не е 1954 година

21. Не знам каква трябваше да е реакцията на западните страни. Явно чак в този момент схванаха, че си имат работа с умопобъркан деспот. Колкото повече лимитират въздействието му, толкоз по-добре.

И може би тъкмо в този момент е моментът най-сетне да се сбогуваме с комунистическото си минало и ужасите на режима. Да създадем лустрация, най-малко за някогашните чиновници на Държавна сигурност, която беше продължение на Комитет за Държавна сигурност (на СССР). Да нямат право да заемат административни постове и избираеми длъжности, с цел да не ни дефинират повече живота. И медиите да ги е позор да ги канят отново да ни четат морал от екрана.

Ужасна покруса се случва в Украйна. Поне да си създадем заключения и да не позволяваме повече психопати насилници да ни тормозят.

Спокоен ден!

#нитоденбезотношение 
#нитоденбездействия 
#нитоденбезотговорност 
#спретедиктатора 
#21точки
 


Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 1098  Още един рейс с евакуирани потегли за България от консулството ни в Одеса Още един рейс с евакуирани потегли за България от консулството ни в Одеса  Османи: Дипломатите на Северна Македония в Украйна към този момент пътуват към Молдова Османи: Дипломатите на Северна Македония в Украйна към този момент пътуват към Молдова  Зеленски: Във всеки наш град окупаторите получават корав отпор Зеленски: Във всеки наш град окупаторите получават корав отпор
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР