21-годишният Оливер Солберг остана без място в Световния рали шампионат

...
21-годишният Оливер Солберг остана без място в Световния рали шампионат
Коментари Харесай

Солберг вече гледа към М-Спорт

21-годишният Оливер Солберг остана без място в Световния рали шампионат (WRC) за следващата година, откакто шефовете на Хюндай взеха решение да не възобновяват контракта му за 2023 и рали “Нова Зеландия ” се оказа последния старт на сина на Петер Солберг за този сезон.

Солберг разгласи, че ще се бори да остане в WRC, а М-Спорт на Малкълм Уилсън сега наподобява най-реалистичния вид, само че с ангажимента, че Оливер ще би трябвало да откри спонсори, с цел да си подсигурява стратегия с Пума Rally1.

От английския отбор към момента не са оповестили водачите си за следващата година, като само Крейг Брийн има контракт до края на 2023, само че тъкмо пък от него желаят да се отърват Малкълм Уилсън и Ричард Милнър след слабите представяния на ирландеца.
 Хюндай и Оливър Солберг се разделят в края на годината Хюндай и Оливър Солберг се разделят в края на годината
“В момента няма нищо несъмнено. От Хюндай дадоха ясно да се разбере, че ще търсят опитни водачи, тъй че няма по какъв начин да продължа с тях - изясни Оливер пред motorsport.com. - Тойота има всичко, от което има потребност, водачите там са положителни, най-хубавият автомобил, най-хубавият отбор. Що се отнася до М-Спорт, там имат потребност от водачи, само че дали ще се отвори действителна опция или не, още не знам. Надеждата ми е да съм в WRC за старта на рали “Монте Карло ”. М-Спорт е приказен отбор, Малкълм Уилсън има богат опит в работата с млади водачи, в това число и с татко ми. Аз имам персонални спонсори, с които работя от години, обсъждаме с тях какво можем да реализираме в бъдеще. ”
 Рованпера: Титлата е по-важна за татко ми, в сравнение с за мен Рованпера: Титлата е по-важна за татко ми, в сравнение с за мен
Солберг-младши добави, че в случай че за идващия сезон по-ниската категория WRC2 се окаже единствената му опция, то той ще кара там. Оливер разясни, че предвид на разноските за Rally1 автомобил, няма по какъв начин да мисли за частен отбор с такава кола.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР