21-годишната Н.Т. е предадена на съд с обвинителен акт на

...
21-годишната Н.Т. е предадена на съд с обвинителен акт на
Коментари Харесай

Млада жена отива на съд за теглене на пари от чужда банкова карта

 21-годишната Н.Т. е предадена на съд с обвинителен акт на Окръжна прокуратура -Варна за две закононарушения - кражба на дамско портмоне и изтегляне на пари от непозната банкова карта без единодушието на притежателя й, в изискванията на продължавано закононарушение, оповестиха от пресслужбата на Апелативна прокуратура- Варна.

Обвиняемата Н.Т. е добре известна на органите на реда, има голям брой полицейски регистрации и арестувания. Тя е от гр. Игнатиево, има главно обучение и е безработна, а паричните средства, с които разполага, са набавяни посредством закононарушения срещу собствеността, които прави.

От справката за съдимостта й е видно, че младата жена е осъждана към сегашния миг по 9 каузи за общо 12 закононарушения, от които 9 обири и 3 закононарушения по член 249 от Наказателен кодекс. Към сегашния миг излежава присъда в Затвор – Сливен.

На 13 февруари 2020 година обвинената влезнала в магазин за облекла, намиращ се на бул. " Чаталджа “ във Варна. Забелязала жена, която носела раница на гърба си и се доближила до нея. Разкопчала ципа на едната от преградите на раницата и измъкнала оттова портмонето на жертва си. След това бързо се отдръпнала, скрила откраднатата движимост и напуснала магазина.

В портмонето Н.Т. намерила 150 лв. и персонални документи. Освен това намерила и банковата карта на пострадалата от похищението дружно с ПИН код към нея. Обвиняемата спряла на първия банкомат и почнала да тегли пари. Успяла да осъществя три транзакции и изтеглила сумата от 1000 лв..

Едва откакто се прибрала в дома си потърпевшата схванала, че е жертва на закононарушение. Подала сигнал в полицията. Сигнализирала и в банката, която употребила, за откраднатата банкова карта и по този начин схванала, че от нея към този момент са изтеглени 1000 лв..

Предстои делото против Н.Т. да бъде планувано за разглеждане във Варненския областен съд. За кражбата по чл.194, ал.1 от Наказателен кодекс, осъществена от нея, тя може да получи наказване " отнемане от независимост “ до осем години, а за потреблението на непознат платежен инструмент  - закононарушение по член 249, алинея 1 по отношение на чл.26, ал.1 от Наказателен кодекс, се планува наказване " отнемане от независимост “ от две до осем години и санкция до двойния размер на получената сума.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР