21-годишна жена със сърдечно заболяване е мъртва, след като е

...
21-годишна жена със сърдечно заболяване е мъртва, след като е
Коментари Харесай

Panera е изправена пред съдебен процес за енергийна напитка „Charged Lemonade“ след смъртта на 21-годишно дете

21-годишна жена със сърдечно заболяване е мъртва, откакто е консумирала мощно кофеинова енергийна напитка в Panera Bread, за която може би е вярвала, че е елементарна лимонада, настояват нейните родители в непозволено смъртно дело против веригата заведения за хранене.

През септември 2022 година, откакто изпи „ Charged Lemonade “, Сара Кац претърпя сърдечен арест, до момента в който беше в ресторант с другари и умря, откакто беше превозена до болничното заведение и претърпя втори арест, съгласно делото, заведено в понеделник сутринта във Филаделфия.

Родителите на Кац търсят обезщетение и наказателни вреди.

„ Бяхме доста натъжени да научим тази заран за трагичната кончина на Сара Кац и сърцата ни са със фамилията й “, сподели Панера в изказване на CNN. „ Ние в Panera мощно имаме вяра в прозрачността към нашите съставки. Ще работим бързо, с цел да проучим в детайли този въпрос. “

В отчет от аутопсията, получен от CNN, правосъдният доктор цитира повода за гибелта на Кац като сърдечна аритмия, дължаща се на синдром на продължен QT период (LQTS). LQTS е разстройство, което може да аргументи бързи и неравномерни сърдечни удари, които могат да бъдат животозастрашаващи, съгласно клиниката Mayo.

Кац е диагностицирана с LQTS, когато е била на пет години, и е управлявала признаците посредством приемане на медикаменти и ограничение на кофеина, се показва в делото.

Повечето енергийни питиета съдържат огромни количества кофеин; добавени захари; витамини, като витамини от група В; и други легални стимуланти. „ Заредената лимонада “ на Panera включва захар, кофеин, дестилат от кафе и дестилат от гуарана, които са източници на кофеин. Здравните експерти предизвестиха, че младежите, които употребяват енергийни питиета, могат да се сблъскат с рискови странични резултати, като дехидратация, несиметричен сърдечен темп и сърдечна непълнота. Хората с избрани сърдечни болести могат да бъдат по-чувствителни към стимулиращите резултати на тези питиета и могат да бъдат по-податливи на неподходящи резултати.

Кац обаче беше „ относително уверен, че това е обичайната лимонада и/или електролитна спортна напитка, съдържаща рационално количество кофеин, безвредно за пиянство “, се споделя в делото и се прибавя, че Panera е подвела потребителите, като не е етикетирала вярно „ Charged Lemonade “ като енергийна напитка в магазините.

„ Вместо това ответниците популяризират, популяризират и продават Panera Charged Lemonade като артикул, който е „ на растителна основа и е чист с толкоз кофеин, колкото нашето мрачно печено кафе “, се споделя в правосъдния иск. В техните магазини обаче Panera „ не прецизира какъв размер на Panera Dark Roast кафе е сходен на Panera Charged Lemonade “, което прави сравнението неразбираемо и „ неефикасно “.

Онлайн Panera споделя, че нейната “Charged Lemonade ” има сравнимо количество кофеин с нейното Dark Roast кафе. Голям размер, който идва в чаша от 30 унции, съдържа към 390 mg кофеин. Американската администрация по храните и медикаментите споделя, че безвредното количество кофеин „ за здрави възрастни “ нормално възлиза на към 400 мг дневно (около четири или пет чаши кафе).

В допълнение, „ Charged Lemonade “ се смесва „ вътрешно “ от чиновници на магазина, което значи, че „ наличието на кофеин в него не се управлява и на собствен ред има присъщ и рисков капацитет да варира “, съгласно делото.

Според Елизабет Крауфорд, юристът, представляващ родителите на Кац, Кац е пил от чашата с огромен размер. Кац имаше участие в Panera Sip Club, което дава на клиентите гратис зареждане в магазина, тъй че не е допустимо да се знае какъв брой е изпила, сподели Крауфорд.

„ Искаме да сме сигурни, че напитката включва предизвестие или е извадена от рафта “, сподели Крауфорд пред CNN. „ Това е рискова енергийна напитка и не се популяризира по този метод. Искаме да сме сигурни, че това няма да се случи на някой различен. ”

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР