21-годишна жена от село Белозем, пловдивска област, бе осъдена заради

...
21-годишна жена от село Белозем, пловдивска област, бе осъдена заради
Коментари Харесай

Осъдиха 21-годишна майка - отказала да лекува бебето си и то починало

21-годишна жена от село Белозем, пловдивска област, бе наказана поради неполагане на грижи за личното си дете, в резултат на което то е умряло. Според обвинителния акт на Районна прокуратура-Пловдив, на 09.02.18 година тя е предизвикала гибел по несъобразителност на едномесечното си бебе. 21-годишната Мария не е закупила на детето предписаните от доктор педиатър лекарства и не е провела нужното лекуване с тях. Освен всичко, когато е закарала бебето на надзорен обзор не е съобщила, че то не приема предписаната терапия.
В резултат на неналичието на лекуване са настъпили мозъчен отток и бронхопневмония, довела до остра дихателна непълнота и след това гибел. Районен съд-Пловдив наложи на Мария наказване от една година и четири месеца „ отнемане от независимост “ условно , с три години изпитателен период. Делото се прегледа по съкратеното правосъдно разследване, като младата майка е изразила страдание за стореното и си е признала обстоятелствата и събитията по обвиняването против нея.
21-годишната жена живеела на брачен начала с приятеля си. Двамата имали общо три деца. През февруари предходната година най-малкото от тях - момче, родено през януари същата година, се разболяло. Майката го завела на доктор, който направил обзор и изписал лекарства. Мария обаче не закупила нито едно от предписаните медикаменти – сироп за кашлица, антибиотик и спрей за нос. Медикаментите са били съобразени с диагнозата и възрастта на детето, като техният банкет от него би могъл да има позитивно влияние върху оздравителния развой, изключително касаещо развиването на възпалителните промени в белите дробове, изясняват магистратите.
Майката неглижирала отговорностите си на родител на бебето, некомпетентно да поставя грижи единствено за себе си, показала индиферентност към здравето му и подчертана немарливост към установеното заболяване, се показва в обвинителния акт към 21-годишната жена от Белозем. Целта на дейностите й била да се издаде направление за постъпване в болница, което е щяло да се случи. Състоянието на детето обаче се влошило и то умряло ден по-късно. Според тройната съдебномедицинска експертиза, назначената терапия с медикаментите била съответна за болестта на детето, само че тъй като то не е приемало лечението, положението му се усложнило и то умряло.
Присъдата предстои на митинг и обжалване пред Окръжен съд-Пловдив.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР