21-годишен убил баба си и дядо си за имот в

...
21-годишен убил баба си и дядо си за имот в
Коментари Харесай

Младеж убил баба си и дядо си за имот в Шумен

21-годишен умъртвил баба си и дядо си за парцел в Шумен. Първоначално обвинил татко си. Случаят е от 2020 година. Мъжът е предаден на съд, прокуратурата проверява случая. Пострадалите мъж и жена имали вилен парцел в град Шумен, в местността " Под манастира ". Той представлявал двуетажна сграда в оградено дворно място, само че неприспособим за непрекъснато живеене. Там двамата отглеждали плодове и зеленчуци, като от време на време ходели и полагали грижи и за парцела.

На 22 ноември 2020 година 21-годишният тогава Г.Й. дружно с татко си и дядо си се намирали на вилата, където почиствали от листа водосточните улуци на къщата. След като завършили работата, двамата по-млади мъже откарали възрастния до дома му и също се прибрали.

К ъсно вечерта на същия ден, майката на 21-годишния обвиняем направила опит да чуе своите родители, само че не съумяла да се свърже с тях. Опитала да позвъни още веднъж на идващия ден, също без триумф. Това тормозило дамата и тя подхванала дейности за установяването им - първо проверила в дома им в Шумен, а по-късно се насочила към вилния парцел. Намерила входната врата затворена чрез тел, по този начин като татко й затварял вратата, откакто влезе в двора на парцела си. Продължавайки напред и приближавайки до постройката, дамата видяла отворена входната врата на сграда. Пристъпвайки във вътрешността в постройката, тя се натъкнала на бездиханните тела на своите родители.
 Прокуратурата в Ямбол задържа двама души за обир и опит за ликвидиране
Прокуратурата в Ямбол задържа двама души за обир и опит за ликвидиране

Обвиняемите И.И. и И.М са се пробвали да лишават сумата от 500 лв. от възрастен човек от град Стралджа

На място неотложно бил изпратен екип от проверяващи и прокурор. Извършен бил оглед на местопрестъпление, при който се открило, че по телата на двамата възрастни имало голям брой травматични пострадвания. Станало изрично ясно, че те са жертви на ликвидиране.

В хода на следствието несъмнено се обрисувала версията, че действието е осъществено от непосредствен на потърпевшите или най-малко човек познаващ техните привички. Въпреки че в началото отрекъл да има нещо общо, при още един разпит техния т внук Г.Й. признал, че има информация. Той обвинил татко си за случилото се, като даже твърдял, че татко му го заплашил да го заколи, в случай че го издаде.

Младият мъж е подложен на спомагателни разпити и полиграфско проучване. Той признал истината, че умъртвил своите баба и дядо. Н амерено било оръжието, употребявано за това - железна тръба, с която двамата възрастни били пребити. След като направил тежкото закононарушение, от вкъщи на своите родственици в Шумен младият мъж взел три банкови карти, два дамски пръстена, сумата от 595 лв., за които знаел от преди.

В момента подсъдимият се намира в ловешкия затвор. Ако бъде приет за отговорен за убийството на своите баба и дядо, може да получи наказване от 15 до 20 години, пожизнен затвор или пожизнен затвор без подмяна. Шуменският областен съд към този момент е насрочил разпоредителното съвещание по случая за края на месец март.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР