207 са вече за жертвите от земетресението, засегнало Иран и

...
207 са вече за жертвите от земетресението, засегнало Иран и
Коментари Харесай

207 са вече жертвите от земетресението, засегнало Иран и северен Ирак

207 са към този момент за жертвите от земетресението, засегнало Иран и северен Ирак, съгласно публично обявените данни. Над 1700 са ранените. Епицентърът на труса е в планински регион в обитаем най-вече с кюрди район в Ирак.

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш предложи помощ на Иран и Ирак за очистване на последствията от земетресението. Засега Багдад не е съобщил офциално дали има потърпевши и опустошения на иракска територия. Стотици локалните са по улиците, защото се притесняват от още вторични земетресения.

В рамките на последните 4 часа, сеизмолозите са регистирирали 12 повторни труса с магнитуд от 3,6 до 4,7 степен, предават организациите.

По-рано, съгласно другите организации, цифрата на починалите варираше от 31 до 81 починали, а на потърпевшите – от 200  до 1000 души. Данните бяха спорни също по този начин и за силата на труса – съгласно американскикте сеизмологични служби, той е бил със магнитуд 7,3, а съгласно иракските – 6,5 по Рихтер.

Епицентърът на труса е на 32 км югоизточно от град Халабжа, а огнището му е на дълбочина 33,9 километра. По сведения на поданици, земното трептение е траяло към 2-3 минути и е било усетено даже и в столицата на Азербайджан, Израел и Турция.  Анкара разгласи, че е подготвена да помогне на засегнатите региони.

A house damaged with the recent #earthquake at #Darbandixan, #Kurdistan#Iraq#Helebce#Erbil#Sulaimanyahpic.twitter.com/PA5ip9iTUh

— Rawand M Azeez (@rawand_aziz) November 12, 2017

A 7.8-magnitude #earthquake rattled the northern border region between Iran and Iraq on Sunday, killing at least 61 and injuring over 300, death toll expected to rise pic.twitter.com/wu28QnFa4X

— People’s Daily,China (@PDChina) November 13, 2017

Трус с магнитуд 5,8  раздруса и източното крайбрежие на Япония, оповестиха от американския институт по геология. Епицентърът му е бил източно от остров Хонсю, който е на към 360 километра от град Сендай. Засега няма информация за жертви или опустошения, както и няма данни за заплаха от пораждане на цунами, съобщи организация Ройтерс.

Земетресение със мощ 6,8 по Рихтер е било усетено в непосредствена непосредственост до Сан Хосе – столицата на Коста Рика, допълват от организацията. Епицентърът на труса е бил на 71 км югозападно от града и с дълбочина от 10 км, уточнват от американския институт по геология.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР