2022 г. е и вече няма нищо по-нормално от разнообразието

...
2022 г. е и вече няма нищо по-нормално от разнообразието
Коментари Харесай

Топ 5 транссексуални актриси, които променят историята на киното и сериалите

2022 година е и към този момент няма нищо по-нормално от разнообразието на артисти на екрана. В този смисъл все по-често виждаме (и все по-често виждаме) транссексуални във филми и сериали, а някои от тях към този момент пишат история. Ето и някои от най-емблематичните образци за това:

Виж още: Знойната Корина Копф - палавата OnlyFans мацка, която побърка всички в нета 

Ем Джей Родригес

Няма по какъв начин да не стартираме с нея. Тя стана първата трансджендър персона, която печели Златен глобус. Случи се тази година, а мотивът - ролята ѝ в сериала " Поза ". Миналата година Родригес бе номинирана и за премия " Еми ". " Това ще отвори вратите за доста надарени хора. Те ще видят, че няма нищо невероятно. Те ще видят младата чернокожа латино мацка от Ню Джърси, която е имала фантазия и е желала да промени останалите с любовта си. Любовта побеждава! До всички мои LGBTQAI другари, тук сме и вратата за вас е отворена, с цел да достигнете звездите ", написа актрисата в Instagram.

Хънтър Шафър

Единствената роля на Хънтър е тази в сериала " Еуфория ". Иначе е озвучавала и анимационен филм. Въпреки че наличието ѝ на екран е много лимитирано за момента, ролята ѝ беше в действителност въздействаща. Просто тъй като Джулс в никакъв случай не е страдала от рецесия на личността, нито пък е подлагала под подозрение своята полова ориентировка. " Трябва да има повече функции, в което транс хората да не се борят със своята еднаквост. Те могат да са транс, до момента в който се оправят с други проблеми. Ние сме доста по-сложни от просто една еднаквост ", разяснява тя през 2019 г. 

Виж още: Какво е специалност " мемеджия ": Едни от най-популярните родни страници в Instagram 

Зайон Морено

Актрисата е и модел. Появява се първо в Control Z на Netflix, а по-късно става част от събирането на " Клюкарката " на HBO Max. Морено влиза в ролята на Луна, за която също излиза наяве, че е трансджендър. 

Елиът Пейдж

През 2020 година Пейдж афишира, че е транс. Въпреки че печели номинация за " Оскар " в женска роля (Джуно), а след това играе и женска роля в The Umbrella Academy, артистът афишира, че е транс и обожава този факт. " Към всички транс хора, които се сблъскват с унижения, подозрения, принуждение и закани: Виждам ви, обичам ви и ще направя каквото мога, с цел да трансформира този цвят ". 

Виж още: Филип Плейн се похвали: Ще става татко! Приятелката му - с 20 година по-малка от него

Лавърн Кокс

Актрисата играе ролята на София Бърсет в Orange Is The New Black и е транссексуална затворничка. Заради този облик Кокс е номинирана за три награди " Еми ". Така тя се трансформира в първата транссексуална жена, номинирана за премията. " Удивително е, че в разнообразни елементи на страната младежи към момента имат проблем с разбирането на LGBTQ+. И това съгласно мен е поради културните схващания за това какво би трябвало да бъде една жена ", уверена е тя. 

Изображение: Getty Images

Източник: vbox7.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР