2022-а беше изпълнена с различни геополитически кризи, както и вътрешнополитически

...
2022-а беше изпълнена с различни геополитически кризи, както и вътрешнополитически
Коментари Харесай

Каримански: През 2022-а бяха предвидени много мерки за компенсиране на бизнеса

2022-а беше изпълнена с разнообразни геополитически рецесии, както и вътрешнополитически и стопански такива. Въпреки това данните към края на 2022-а не са чак толкоз песимистични във връзка с стопанската система, защото бяха планувани доста ограничения за компенсиране на бизнеса. Това сподели Любомир Каримански, консултант на служебния финансов министър.

Като цяло би трябвало да отбележим, че през 2022-а, в случай че дефицитът на начислена основа е към 2.9% от Брутният вътрешен продукт, то би трябвало да бъде съобразено с няколко значими характерности. Първата е, че през 2022-а ние ползвахме еднократни разноски от държавните енергийни сдружения, които не са гласувани в Закона за държавния бюджет за 2023 година

Затова, по думите на Каримански, е належащо да има постоянно държавно управление, с цел да гласоподава, в случай че вероятно реши, еднократни доходи за 2023 година

" Тези еднократни доходи не може да ги чакаме идната година, т.е. това ще бъде понижение на опцията да се субсидират компании, които имат потребност от енергийно подкрепяне, за сметка на тези, които имат остатъци ", сподели той.

През 2022-а спекулациите и жонглирането от страна на политиците с недостига би трябвало да бъде доста премерено, предизвести той. И би трябвало да внимават, когато употребяват какъв и какъв брой невисок е дефицитът. Той е невисок с помощта на еднократните разноски и на това, че всички средства от Европейски Съюз по Плана за възобновяване и резистентност не са изхарчени за 2022-а, акцентира Каримански.

Ако ние създадем промените през 2023 и има капиталова стратегия, която е нужна за стопанската система, с цел да може да чакаме по-висока минимална работна заплата, е належащо да влагаме европейските средства през 2023 година, сподели още той.

Вижте целия диалог във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР