2020 г. бе необичайна в доста направления, а спортистите се

...
2020 г. бе необичайна в доста направления, а спортистите се
Коментари Харесай

Конър Макгрегър изпревари Роналдо и Меси

2020 година бе необикновена в много посоки , а спортистите се оказаха едни от най-потърпевшите от пандемията и наложените поради нея рестрикции. Редица спортни събития бяха анулирани или отсрочени, което докара след себе си и до големи загуби.
 Джейк Пол, Конър Макгрегър и словесните офанзиви против ирландеца
Ще си изпроси ли Джейк Пол мач с Конър Макгрегър

Светът несъмнено е полудял

Именно затова обичайна ранглиста на Forbes за най-високоплатените спортисти в света този път е повече от забавна. Оказва се, че тези в топ 10 са прибрали брутна облага от 1.05 милиарда $ в последните 12 месеца, което е с цели 28% повече спрямо 2019 година

Друга изненада, и то на върха на класацията, е Конър Макгрегър. ММА боецът е разгласен за най-високоплатения състезател на 2020 година с общи доходи от 180 милиона $ .

Но бързаме да уточним, че огромна част от тях - 150 милиона, се дължат на продажбата на мажоритарния му дял акции за марката уиски Proper No. Twelve . Още осем са от други източници отвън спорта и единствено 22 са от излизанията му на осмоъгълника.

Така Макгрегър влиза едвам за повторно в подреждането - първият бе след мача с Флойд Мейуедър, от който прибра 99 милиона през 2018 година, само че към този момент може да се похвали и с челната позиция.

Ирландецът стана и едвам третият състезател, съумял да завоюва в границите на година повече от 70 милиона $ отвън спорта, до момента в който към момента има дейна кариера. Преди него са единствено Роджър Федерер и Тайгър Уудс.

В топ 10 на Forbes има още трима други спортисти, натрупали повече от 100 милиона за миналата година. На второ място е Лео Меси с общо 130 милиона, 97 от които са с помощта на контракта с Барселона. Трети е Кристиано Роналдо със 120 милиона $ - 70 от Ювентус и 50 милиона доходи отвън терена.

Дак Прескот от Националната футболна лига на Съединени американски щати също трансферира прага със своите 107.5 милиона $, 97.5 от които са с помощта на спортната му кариера. Легендата на Лейкърс Леброн Джеймс остава на пета позиция и под психическата линия със своите 96.5 милиона, от които цели 65 е изкарал отвън баскетболното игрище.

Шести е Неймар с 95 милиона, 76 от които дължи на тима си ПСЖ. На седма позиция е Роджър Федерер с 90 милиона, насъбрани през последната година, в която лекуваше травма и бе отвън корта, с помощта на спонсорства с разнообразни първокласни марки. Ето това се споделя името ти да работи за теб...
 Пейдж Спиранак, Том Брейди и по какъв начин за малко да забележим секси фотоси на голфърката
Как Том Брейди ни лиши от секси фотоси на Пейдж Спиранак

Този човек лиши щастието на милиони мъже

На осмо място е Люис Хамилтън с общо 82 милиона - 70 от които от Формула 1 и 12 от рекламни акции. Девети е Том Брейди и неговите 76 милиона, поделени съвсем по равно - 45 от спорта и 31 от други действия. Последен в подреждането е Кевин Дюрант със 75 милиона $ - 31 от баскетбол и 44 от бизнес начинанията му.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР