2019 г. ще бъде много динамична и трудна година, изпълнена

...
2019 г. ще бъде много динамична и трудна година, изпълнена
Коментари Харесай

Николина Ангелкова: 2019 г. ще бъде много трудна, изпълнена с борба за всеки един турист

2019 година ще бъде доста динамична и сложна година, изпълнена с битка за всеки един екскурзиант. Това сподели министърът на туризма Николина Ангелкова по време на откриването на 6-ата годишна среща на Националния ръб по туризъм.

„ Непрекъснато приказваме какво има нашата страна, какви са благосъстоянията, които имаме, другите типове туризъм. Но доста значимо е да си отговорим на въпросите - къде, по кое време и по какъв начин желаеме да стигнем. Отговорът е, че желаеме България да стане целогодишна туристическа дестинация “, съобщи Ангелкова.

„ Важно е да си дадем ясна сметка, че 2019 година ще бъде доста динамична и сложна година, изпълнена с битка за всеки един екскурзиант. С идните промени в Закона за туризма ще продължим да работим за понижаване на административната тежест и тези ненужни условия, които пречат да се развиват хотелите и местата за хранене, да отпаднат и да можем да отговорим на европейските условия “, съобщи министърът на туризма.

„ Ще предложим в Слънчев бряг да бъде построен конгресен център. На 31 май Министерството на туризма провежда Международен капиталов конгрес с присъединяване на огромни хотелски вериги, туроператори и други в Слънчев бряг. Ще създадем предложение там да бъде построен конгресен център, с цел да може в „ крилата на сезона “ да има опция да се притеглят разнообразни събития “, заяви Ангелкова.

Тя съобщи, че следва основаване и на Консултативен съвет, обвързван с дигитализацията, към Министерството на туризма. От Националния ръб по туризъм насочиха две оферти към Министерството на туризма и Столична община - 1% от приходите по туризъм да бъдат реинвестирани в национална туристическа реклама и маркетинг на България като туристическа дестинация, както и да бъде издигната кандидатурата на София за Европейска столица на интелигентния туризъм за 2020 година

Приходите от интернационален туризъм за първите два месеца на 2019 година са 425 млн. евро. Ангелкова уточни, че приходите от туризъм за предходната година са 8,4 милиарда лева. „ А за последните три години 34% е растежът на приходите от интернационален туризъм в страната “, сподели още тя.

„ За първите два месеца на 2019 година приходите от интернационален туризъм са 425 млн. евро, което е с 4,8% повече в съпоставяне със същия интервал за миналата година. Което демонстрира, че без значение от броя на туристите, се регистрира по-дълъг престой и оставяне на повече средства. И желая да благодаря на Националния ръб по туризъм за помощта, която ни оказвате “, уточни Ангелкова.

Тя изрази вяра да продължи положителната работа на борда с министерството, с цел да може България да продължи да бъде устойчива туристическа дестинация.

„ Защото имам вяра, че туризъм е основен фактор за развиването на стопанската система “, съобщи министърът на туризма.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР