2018 се очертава като кошмарна за най-добрият ни тенисист Григор

...
2018 се очертава като кошмарна за най-добрият ни тенисист Григор
Коментари Харесай

Григор отпадна още на старта в Австрия

2018 се обрисува като кошмарна за най-хубавият ни тенисист Григор Димитров. Въпреки упоритостите и напъните, 27-годишният хасковлия не съумя да обърне неприятната наклонност на шампионата в Австрия. Григор загуби още на старта от квалификанта Михаил Кукушкин (Казахстан) с 4:6, 6:4, 4:6.
Двамата бяха играли два пъти между тях до момента, като Димитров завоюва с 6:2, 6:2 в Маями през 2012 година, а през 2015 Кукушкин надви с 6:3, 7:6 (2), 2:6, 4:6, 6:4 във втория кръг на US Open. Днес Григор направи 10 аса, само че позволи цели 11 двойни неточности, доста от които във значими моменти. Българинът като цяло направи слаб мач, постоянно грешеше и в последна сметка не съумя да откри метод да пречупи съперника си.

ПЪРВИ СЕТ:

Григор пръв застана на линията за сервис и взе откриващото си подаване на нула, само че по-късно същото стори и Кукушкин. Във втория си сервис-гейм хасковлията имаше удобен задатък от 40:15, само че с три следващи точки Кукушкин малко изненадващо доближи до брейкпойнт. Малко по-късно на Димитров му се наложи да избавя втора точка за пробив, само че българинът въпреки всичко се пребори за подаването си и първата отмора в дуела пристигна при лек задатък за българина - 2:1.

Последва нов гейм на нула за 71-ия в международната класация Кукушкин, след което поставеният под №3 Димитров още веднъж излезе напред при 3:2, макар че третото му подаване мина през 40:40.

При 3:3 Григор изигра слаб гейм и позволи първия пробив в мача - на 15. Кукушкин с лекост затвърди брейка, след което Димитров редуцира задатъка на противника си на 4:5, само че представителят на Казахстан затвори първата част с следващия си безпроблемен сервис-гейм.

ВТОРИ СЕТ:

Вторият сет стартира с сложен сервис-гейм на Григор, в който българинът обърна с 4 следващи точки резултата от 15:40 и не позволи пробив още в самото начало. И в идващото си подаване Димитров имаше проблеми, защото с двойна неточност подари брейкпойнт на съперника си, само че въпреки всичко се измъкна и поведе с 2:1.

В четвъртия гейм Димитров най-накрая попритисна Кукушкин и доближи до първа точка за пробив, само че не съумя да стори освен това и представителят на Казахстан изравни за 2:2. Последва следващ тежък гейм за Димитров, който отрази 2 брейкпойнта и предотврати първия пробив в сета.

В седмия гейм Кукушкин направи някои вълшебен осъществявания, а Григор позволи следващата си двойна неточност. И този гейм не мина без точка за пробив за казахстанеца, само че 27-годишният хасковлия някакси се измъкна - 4:3. И в деветия гейм Димитров самичък си сътвори проблеми, допускайки нова двойна неточност, която донесе брейкпойнт на Кукушкин, само че хасковлията въпреки всичко удържа подаването си за 5:4. Веднага по-късно пред Григор се откри златен късмет за равнене на сетовете и българинът не го пропусна. Кукушкин съумя да отрази два сетбола от 0:40, само че при третия се съобщи и това означаваше решителен трети сет.

ТРЕТИ СЕТ

Третият сет стартира по допустимо най-лошия за Григор метод. Българинът сервираше и загуби първите три точки в подаването си. След това с две бързи точки Димитров се пребори за 30:40. Последва дълго разиграване, което завърши с бекхенд в мрежата на хасковлията и Кукушкин проби на старта на решаващата част. Димитров имаше прелестен късмет за рибрейк, само че не съумя да се възползва от две следващи точки за пробив и Кукушкин поведе с 2:0.

Димитров взе третия гейм, а в четвъртия взе първите две точки, само че Кукушкин направи серия от 4 следващи, като последното разигриване приключи с необикновен минаващ удар на казахстанеца - 3:1. Последва маратонски гейм, в който Григор първо се измъкна от 0:40, по-късно отрази още 2 точки за пробив и в последна сметка се добра до 2:3.
При 5:4 Кукушкин сервираше за успеха, само че за Димитров се появи лъч светлина в тунела, защото казахстанецът изостана с 0:40 в резултата. Григор обаче не се възползва и Кукушкин затвори сета, а с това и мача, траял 2 часа и 22 минути.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР