2017-а година има една характерна особеност и това е, че

...
2017-а година има една характерна особеност и това е, че
Коментари Харесай

Георги Киряков: Кабинетът Борисов 3“ е кабинетът, в който Борисов липсва

2017-а година има една присъща специфичност и това е, че имаме три политически действителности. Едната е по-напудрената политическа действителност, другата е суровата политическа действителност и третата е леко сенчестата, да не кажа тъмна, политическа действителност. Това сподели в изявление за предаването „ Преди всички “ анализаторът Георги Киряков .

Когато приказваме за напудрената политическа действителност, несъмнено, би трябвало да приказваме за Европредседателството, за всичките триумфи – за санирането, за автомагистралите. Това сме го чували през цялата година. Суровата политическа действителност обаче задава други параметри на публичното чувство. От една страна ширещата се всеобща беднотия, въпреки това непрекъснатите митинги против нещо, за нещо. И към този момент тъмната политическа действителност – всичките кавги около „ Кумгейт “, „ Суджукгейт “, около оградата с Турция и ред други такива кавги, изясни той.

Има възможност и трите действителности да вървят редом и идната година с предимство на напудрената политическа действителност поради Европредседателството и поради вътрешното предпочитание на политическия хайлайф и обществото да не се излагаме пред чужденците, предвижда анализаторът.

По мотив на обещаните митинги на служителите на реда и  еколозите, Киряков разяснява: Българското общество през последните години потвърди, че може да се бори за правата си.

По думите му, Българска социалистическа партия съществено са закъснели с вота на доверие: Самата тематика за корупцията от дълго време към този момент беше изместена от доста други тематики, само че въпреки всичко би трябвало да признаем, че един избор на съмнение като един инструмент на всяка парламентарна народна власт, е първо законен инструмент и второ – инструмент за одобряване на различна политическа линия, която Българска социалистическа партия претендира, че показва. Разбира се, факт е, че ще го прави при започване на Европредседателството, само че това е тяхно право и не трябва да ги съдим за това, че се възползват от сходна обстановка.

Според Киряков, навлизаме в Новата година с спорни публични настройки и с доста яд и горест в огромна част от българския народ.

Кабинетът „ Борисов 3 “ е кабинетът, в който Борисов липсва. Именно заради причина, че той много съществено акцентира на външнополитическите си начинания и изяви и във вътрешен проект се случват някакви неща към него, макар него. Така че това е „ Борисов 3 “, без Борисов. Формално ръководи Борисов, само че посредством декрети и от чужбина, или по инерция. Все отново това е трети кабинет, в който по-голямата част от министрите имат огромен опит в ръководството,  съобщи Киряков.

По отношение на настроенията в обединението, анализаторът разяснява: Валери Симеонов няма вътрешната нервност, че да вземе извънредно решение да напусне, самият той и НФСБ, обединението или ръководството. Ключовото аз запазването на стабилността  и за безкрайната толерантността на Борисов към някои от съдружните сътрудници е Европредседателството. Ако го нямаше Европредседателството най-вероятно щеше да постъпи като предходния път с Реформаторския блок.

Според Киряков,  Румен Радев демонстрира тактически нюх за това какво би трябвало да прави като президент, продължава да се дистанцира от партията, която го издигна за  президент и към момента никой не може да го упрекне, че се обвързва с олигархични кръгове или че пази корпоративни ползи.

Цялото изявление чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР