200 млрд. долара за ден и 600 млрд. долара за

...
200 млрд. долара за ден и 600 млрд. долара за
Коментари Харесай

Как криптопазарът загуби 200 млрд. долара за ден

200 милиарда $ за ден и 600 милиарда $ за седмица. Такива загуби записва криптопазарът в един от най-лошите си интервали от неговото основаване. Вчера главният бенчмарк биткойн се срина до цена от 26 000 $ за първи път от 16 месеца.

За елементи от деня цената му даже падна под този предел, а вложителите започнаха паническо разпродаване. Все отново до края на четвъртъка огромните държачи на биткойн устояха на изкушението и стабилизираха цената на малко под 30 000 $.

Новините не са приятни и за втората по значение цифрова валута - Етериум. Тя се срина до 1 720 $, което е спад от цели 6% на дневна база.

Интересно е да се подчертае, че криптопазарът сега се държи много сходно на фондовия. От началото на този месец вложителите и в двата бранша се намират под тежък напън от разпродажби, поради упованието за криза в международен мащаб. Големият боязън е стагфлация, а някои централни банки се бавят с реакцията си на инфлацията. От друга страна прекомерно внезапни реакции от централните банки могат да спънат растежа и още веднъж да провокират криза.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР