200 млн. евро са разходите на правителството на Кипър в

...
200 млн. евро са разходите на правителството на Кипър в
Коментари Харесай

Кипър е похарчил 200 млн. евро в борбата с коронавируса

200 млн. евро са разноските на държавното управление на Кипър в битката против коронавирусната пандемия за двете й години - от началото й през март 2020 година до края на февруари 2022 година, регистрира здравното министерство. 

Средствата от европейско и национално финансиране са употребявани за закупуване на ваксини и медикаменти против ковид, здравно съоръжение за интензивните и коронавирус отделенията в лечебните заведения, персонални защитни средства, безвъзмездни проби, заяви непрекъснатият секретар на кипърското здравно министерство доктор Христина Янаки.
Правителството обезпечи също по този начин нужния финансов запас за работата на имунизационните центрове, както и за лекуване и рехабилитация на пациенти с Ковид-19 в частни центрове заради незабавната обстановка в държавните лечебни заведения.
Почти 29 млн. евро са получени от Европейската комисия по механизма за вложения в отговор на ковид.
Всичко това е от " решаващо значение в битката, която Кипър дава за справяне с пандемията ", акцентира доктор Христина Янаки.
Сред постигнатите положителни резултати тя уточни сполучливо извършената имунизационна акция, вследствие на която изцяло имунизираните в Кипър до края на март са над 85% от пълнолетното население, или повече от 72% от цялото население.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР