20% средно са поскъпнали годежните пръстени у нас в сравнение

...
20% средно са поскъпнали годежните пръстени у нас в сравнение
Коментари Харесай

Предложението за брак вече струва две средни заплати

20% приблизително са поскъпнали годежните пръстени у нас спрямо предходната година. От сектора изясняват скока с растежа в цената на златото, както и с цялостната инфлация, написа money.bg.

“Годежните пръстени са може би най-важното украшение, което купуваме през живота си и по тази причина неизбежното нарастване на цените няма по какъв начин да ограничи потреблението. Нашият опит демонстрира, че в множеството случаи българите са подготвени да отделят сред 2000 и 3000 лв., като у нас най-предпочитани са обичайните модели с един или повече от един диаманта в композиция с бяло злато ”, разяснява шефът на веригата бижутерски магазини Amodoria за България Тихомир Янков.

За съпоставяне, по данни на Национален статистически институт междинната брутна заплата за декември в България е 1787 лева или малко под 1400 лева нето.

От сектора показват, че точно в този момент — към Свети Валентин, и по Коледа е обичайният пик на предложенията за брак.

От другата страна на границата

80% от годежните пръстени, които се купуват в Турция, са на цена от към 10 000 лири или малко над 960 лева, разяснява пред “Хюриет ” шефът на компанията Zen Diamond Емин Гюзелиш. Това е почти една междинна заплата в южната ни съседка.

По думите му на пазара са сполучливи модели както за половината от тази цена, по този начин и такива, които костват по 20-30 пъти повече.

Най-скъпият годежен пръстен, за който Гюзелиш знае, е коствал съвсем 290 000 лева.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР