20 са точките на смъртта у нас по пътя към

...
20 са точките на смъртта у нас по пътя към
Коментари Харесай

По пътя към морето! Изброиха 20 точки на смъртта по магистралите

20 са точките на гибелта у нас по пътя към морето. Това демонстрира разбор на „ Пътна полиция “, възложен на „ Телеграф “, за най-опасните пътища в България за 2017 година, които са взели рекорден брой жертви при произшествия.
Общо местата, където стават най-вече и тежки произшествия, са към 130. На първо място в черната класацията към морето е секторът от София до Варна. По това трасе има общо 9 точки на гибелта – в областите Ловеч, Габрово и Търговище. Там през предходната година са станали 59 произшествия с петима починали и 28 ранени. В сектора на автомагистрала „ Хемус “ до София пък годишно стават сред 240 и 260 конфликта.
Основната причина за тях е висока скорост. На пътя сред Варна и Бургас погрешно изпреварване провокира над 100 произшествия с към 10 починали и 50 ранени на всеки 365 дни. Това е главното нарушаване, което води до тежки произшествия.
Шосетата в област Търговище са най-рискови и там се пролива най-вече кръв, безапелационни са от КАТ. На второ и трето място в класацията са областите Шумен и към София с по 3-4 жертви в 10 произшествия.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР