Представителите на Европейската конфедерацията по стрелба дадоха висока оценка на

...
Представителите на Европейската конфедерацията по стрелба дадоха висока оценка на
Коментари Харесай

Представителите на Европейската конфедерация по спортна стрелба дадоха висока оценка на Арена Бургас

Представителите на Европейската конфедерацията по пукотевица дадоха висока оценка на " Арена Бургас ", с която България кандидатства за домакинство на Европейското състезание по спортна пукотевица през 2026 година

Анна Ресчикова, Ласло Синка и Роберт Ференчак направиха оглед на залата, а по-късно имаха среща с кмета Димитър Николов. Пратениците на европейската централа задодаха редица въпроси за опциите на оборудването, базата за настаняване и превоза.

" Впечатлени сме от модерното оборудване, с което разполага града ви. Весела Лечева е легенда на нашия спорт и ние сме тук в ролята не на инспектиращи, а на сътрудници, които могат да оказват помощ на България да провежда огромни надпревари ", споделиха те пред кмета Николов, който от своя страна подсигурява, че Бургас ще е отличен хазаин, в случай че получи това доверие.

" Нашият град непрекъснато се развива. Домакини сме на редица спортни и културни събития и съм сигурен, че ще се оправим и с това предизвикателство ", сподели Николов.

Вчера пратениците на Европейската конфедерация се срещнаха и с министъра на младежта и спорта Георги Глушков.

" Министерството на младежта и спорта има специфична стратегия за семейства на огромни шампионати, което е гаранция, че страната застава зад федерациите, които желаят да са международната сцена ", съобщи министър Глушков.

" Показахме, че България и Бургас имат всички условия да одобряват огромно състезание. Навлязохме в най-големи елементи по отношение на подготовка на залата, базата за настаняване, логистиката, маркетинга. Ако получим семейството, ще се постараем то да се случи по най-хубавия метод и да е от изгода на страната, града и спорта ", сподели Весела Лечева, ръководител на Българския стрелкови съюз.

Решението за семейството ще бъде взето в края на май от борда на федерацията. България не е била хазаин на огромно състезание в този спорт повече от 30 години. Лечева се надява напъните за развиване да бъдат видяни и кандидатурата на България да е най-хубавата.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР