20 млн. лв. бяха изнамерени по спешност, за да се

...
20 млн. лв. бяха изнамерени по спешност, за да се
Коментари Харесай

Бонуси за полицаи и пенсионери, надежда за останалите

20 млн. лева бяха изнамерени по неотложност, с цел да се тушира напрежението в Министерство на вътрешните работи с коледни бонуси. Униформените възроптаха, че ще получат единствено по 100 лева, и им угодиха начаса. А вашият шеф угодили ви, или не роптаете задоволително?

В навечерието на коледните празници в постоянната анкета ви попитахме „ Очаквате ли коледен
бонус? “. 38.2 на 100 от участвалите в нашето допитване са дали отговор, че се надяват, само че надали. Като се има поради нежеланото положение на локалната стопанска система, е разбираемо, че надали ще са доста чиновниците с дарове. Но вярата умира последна, към момента има време и оставащи работни дни. Пожелаваме им бонус от сърце и рационално харчене, в случай че го получат.

Твърде скромни
бонуси чака друга част от участвалите в анкетата. 7.4 на 100 са показали, че чакат скромните 50 лева Пак е нещо, както и бонусът в торбичка, на който се надяват 2.9 на 100. Важно е какъв брой огромна е торбичката и какво има в нея, въпреки всичко. В хасковско машиностроително дружество да вземем за пример раздават по половин прасе, най-малко 2-3 литра вино и други работи. Така че има бонус и бонус...

Само 7.4 на 100 чакат 13-а заплата. Вероятно това са хора, заети в огромните компании, които обичайно раздават коледни
бонуси - дребни и огромни, на чиновниците и служащите си.

70% от българските компании ще зарадват чиновниците си с коледни
бонуси. Това демонстрират данни от анкета, направена измежду членовете на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ). Проучването е направено по поръчка на бТВ и сподели, че максимален е делът на компаниите, които ще подтикват чиновниците си с коледни бонуси в размер до 200 лв..

31% пък са показали, че
бонусите към чиновниците ще бъдат сред 200 и 500 лв..

Най-малък е делът на компаниите, които ще отделят повече от 500 лв. за служащите си - 23%.

Бонуса си получиха пенсионерите, които с последната си пенсия взеха по 40 лева от горната страна. 44.1 на 100 от отделелите внимание на нашата анкета са показали точно това. Лошата вест е, че
бонусът е за най-бедните пенсионери, които получават до 321 лева на месец, а те в страната съставляват 55 на 100 от възрастните.

Според данните на Национален осигурителен институт пенсионерите в Хасковска област са към 74 303, а 306,76 лева e скромният размер на главната пенсия. Той е по-нисък спрямо м.г., когато е достигал 313,12 лева, и е с близо 2% над тази за цялата страна. Средният размер на сбора от получавани пенсии, в това число и добавките, на един пенсионер е към 357,65 лева, което е с 1,5% по-ниско от регистрирания за страната.

Абе, сиромашия! Как се живее с тези пари, знаят единствено българските пенсионери.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР